Σάββατο 31 Μαΐου 2014

ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΑΝΕΩΣΕ ΤΗΝ ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ



ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΑΝΕΩΣΕ ΤΗΝ ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ


ΠΗΓΗ: newpost.gr


Με το σύνολο, σχεδόν, της ενσωμάτωσης των αποτελεσμάτων για τις φετινές ευρωεκλογές, ένα από τα πλέον εντυπωσιακά γεγονότα που επιβεβαιώθηκε ήταν η μη επανεκλογή κανενός από τους 22 έλληνες ευρωβουλευτές.
Για διαφορετικούς λόγους, κανείς από τους αντιπροσώπους της χώρας μας στην Ευρωβουλή δεν κατέλαβε μία από τις 21 θέσεις (μειώθηκαν από τις 22 του 2009), ανανεώνοντας τη θητεία του.
Από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Χουντής, που ήταν ο μόνος που είχε εκλεγεί το 2009, ήταν εκ νέου υποψήφιος χωρίς να καταφέρει να μπει στην πρώτη, εκλόγιμη εξάδα. 
Η Νέα Δημοκρατία είδε τους ευρωβουλευτές της να μειώνονται στους πέντε, από τους οκτώ της προηγούμενης αναμέτρησης. Ο Γιώργος Κουμουτσάκος ήταν υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, ο Γιώργος Παπανικολάου εξελέγη δήμαρχος Γλυφάδας. Η Μαριέττα Γιαννάκου, ο Γιώργος Παπαστάμκος (λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας), ο Κωνσταντίνος Πουπάκης και οΙωάννης Τσουκαλάς δεν ήταν στο ευρωψηφοδέλτιο. Αντιθέτως, η Ρόδη Κράτσα ήταν αλλά δεν κατάφερε να ανανεώσει τη θητεία της και αποχαιρετά Βρυξέλλες και Στρασβούργο έπειτα από τρεις θητείες. Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης ήταν υποψήφιος εκ νέου με τις «Γέφυρες» και δεν εξελέγη, ενώ η Νίκη Τζαβέλα, που είχε εκλεγεί το 2009 με τον ΛΑΟΣ, ήταν στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο χωρίς να καταφέρει να μπει στην πρώτη πεντάδα.
Το ΠΑΣΟΚ από τους οκτώ ευρωβουλευτές εκλέγει δύο ως Ελιά. Μεταξύ αυτών που είχαν εκλεγεί το 2009 ήταν ο Κρίτων Αρσένης που «μετακόμισε» στον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να καταφέρει να παραμείνει μέλος του Ευρωκοινοβουλίου, η Μαριλένα Κοππά που ήταν χωρίς επιτυχία, επίσης, υποψήφια με τη ΔΗΜΑΡ, ενώ η Χρυσούλα Παλιαδέλη ήταν υποψήφια αντιπεριφερειάρχης με τον ανεξάρτητο Μάρκο Μπόλαρη. Η Συλβάνα Ράπτη ήταν η μόνη που ήταν και στο φετινό ευρωψηφοδέλτιο, χωρίς να καταφέρει να επανεκλεγεί, ενώ εκτός λίστας ήταν ο Δημήτρης Δρούτσας (είχε αντικαταστήσει τον μετέπειτα ΥΠΕΞ Σταύρο Λαμπρινίδη), ο Σπύρος Δανέλλης (είχε αντικαταστήσει τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου), η Άννυ Ποδηματά και ο Γιώργος Σταυρακάκης.
Από το ΚΚΕ, ο Γιώργος Τούσσας ήταν εκ νέου υποψήφιος χωρίς επιτυχία, ενώ ο Μπάμπης Αγγουράκης, που αντικατέστησε τον υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής, Θανάση Παφίλη ήταν υποψήφιος παρά το γεγονός ότι έφυγε από τη ζωή λίγο πριν από την εκλογική μάχη.
Ο δεύτερος ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ, που είχε αντικαταστήσει τον Θάνο Πλέυρη, ο Νικόλαος Σαλαβράκος, δεν ήταν στην ευρωλίστα του κόμματος του Γιώργου Καρατζαφέρη.
Ο Κώστας Χρυσόγελος ο οποίος είχε αντικαταστήσει το 2012 τον Μιχάλη Τρεμόπουλο στο πλαίσιο άτυπης συμφωνίας στους Οικολόγους-Πράσινους, δεν κατάφερε το ίδιο με τους Πράσινους.
Από τα 21 νέα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δύο προερχόμενα από τον ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζουν τα κατατόπια στην Ευρώπη. Ο Μανώλης Γλέζος εξελέγη στις ευρωεκλογές του 1984 με το ΠΑΣΟΚ, ενώ ο Δημήτρης Παπαδημούλης ήταν ευρωβουλευτής την πενταετία 2004-2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου