Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Παρά τις διαψεύσεις «ζωντανό» το σενάριο πρόωρων εκλογών μέσα στο φθινόπωρο




Παρά τις διαψεύσεις

«ζωντανό» το σενάριο πρόωρων εκλογών 

μέσα στο φθινόπωρο

Το σενάριο πρόωρων εκλογών παραμένει ψηλά στο συρτάρι του Πρωθυπουργού, παρά το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή η συζήτηση που γίνεται αφορά τον ανασχηματισμό που έρχεται. Ο Αντώνης Σαμαράς δεν έχει εγκαταλείψει την ιδέα της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες το φθινόπωρο, μετά τη λύση που θα εξασφαλίσει για τη βιωσιμότητα του χρέους.
Σε εκείνο το χρονικό σημείο θεωρούν στο Μέγαρο Μαξίμου ότι πρέπει να γίνουν οι εκλογές, παρά τις διαψεύσεις που γίνονται, όπως και σήμερα του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου που είπε ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία απολύτως πρόθεση να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές.
Είναι προφανές ότι στην κυβέρνηση θεωρούν ότι η καλύτερη περίοδος είναι το φθινόπωρο διότι θα μπορούν να προβάλλουν επικοινωνιακά και πολιτικά ότι δόθηκε μια πολύ καλή λύση για τη χώρα. Αρκεί μέχρι τότε βέβαια να μην κληθεί η παρούσα Βουλή να ψηφίσει σκληρά μέτρα που θα επιδεινώσουν και άλλο το κλίμα στην κοινωνία.
Η ΝΔ ήδη έχει χάσει περίπου μισό εκατομμύριο ψηφοφόρους και πρέπει να γίνουν άμεσα κινήσεις για να αλλάξει το κλίμα. Στο Μαξίμου πιστεύουν ότι μπορεί να ανατραπεί η κατάσταση και να κερδίσουν τις εκλογές, αρκεί όμως να αλλάξει το μίγμα της εφαρμοζόμενης οικονομικής πολιτικής.
Μέχρι στιγμής αυτό που προβάλλεται για να θολώσουν τα νερά είναι ότι μπορεί η παρούσα Βουλή να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να αποτραπούν οι πρόωρες εκλογές. Αυτό είναι λογικό να γίνεται ώστε να υπάρξει και το στοιχείο του αιφνιδιασμού την επόμενη περίοδο και να μην είναι όλοι έτοιμοι για μια εκλογική αναμέτρηση το φθινόπωρο.
Πάντως και μόνο το γεγονός ότι άνοιξε η συζήτηση για την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών που παίρνει το πρώτο κόμμα είναι ένα σαφές δείγμα, όπως λένε και κορυφαίοι υπουργοί, ότι υπάρχει σχεδιασμός για εκλογές το φθινόπωρο και με αυτή την κίνηση θα αποτραπεί και το ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να πάρει αυτό το πριμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου