Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Δήμαρχος που...πληρώνει τους ανέργους


Στην κοντινή μας Σαρδηνία και συγκεκριμένα, στην μικρή πόλη Έλμα, δίπλα στο Κάλιαρι, ο κεντροαριστερός Δήμαρχος, Βάλτερ Πισέντα, αποφάσισε να καταπολεμήσει την ανεργία με έναν δραστικό και συνάμα αμφιλεγόμενο τρόπο. 

Ο δήμος θα πληρώσει τα μαθήματα αγγλικών και τα αεροπορικά εισιτήρια σε δέκα άνεργους ντόπιους ώστε να ψάξουν για εργασία στο εξωτερικό. 

Η Σαρδηνία δεν ξεφεύγει από την γενικότερη οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην Ιταλία, με τα ποσοστά της ανεργίας να φτάνουν το 17, 7% το δεύτερο τετράμηνο της φετινής χρονιάς. Επιπλέον, πάνω από το 54% των νέων κάτω των 25 ετών βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας.  

Το πρόγραμμα «Adesso Parto» («Τώρα φεύγω») απευθύνεται σε πολίτες 18 – 50 ετών και χρηματοδοτείται αρχικά με 12.000 ευρώ. Δικαιούχοι είναι οι άνεργοι κάθε μορφωτικού επιπέδου που μένουν στην πόλη για διάστημα όχι λιγότερο των τριών ετών και το ετήσιο εισόδημά τους δεν ξεπερνά τα 15.000 ευρώ. 

Σε δηλώσεις του Δημάρχου Πισέντα στη "Guardian", υποστήριξε ότι θέλει να δώσει την ευκαιρία σε ανθρώπους, κυρίως νέους, να πάρουν εμπειρίες στο εξωτερικό. Αυτοί οι άνθρωποι κυρίως είναι άνθρωποι που ψάχνουν αλλά δεν βρίσκουν δουλειά λόγω της κατάστασης στην Ιταλία. Είναι ένα πρόγραμμα για ανθρώπους που δεν έχουν άλλη επιλογή, είναι ουσιαστικά η τελευταία τους ευκαιρία, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ιταλός Δήμαρχος. 

Καινοτόμος και πολύ έξυπνος αν μη τι άλλο ο Ιταλός.

πηγή : www.theguardian.com


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου