Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

''Δίπορτο αίσθημα'' για το ΠΑΣΟΚ...



Τώρα με τη ΝΔ, 

μετά τις εκλογές γιατί όχι και με τον ΣΥΡΙΖΑ...

Το ΠΑΣΟΚ προθερμαίνει την δημόσια συζήτηση για την πιθανότητα μετεκλογικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ με πρόσχημα βεβαίως την συγκρότηση μίας κυβέρνησης εθνικής ενότητας. 
Στην τελευταία του συνέντευξη ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε πει ότι το καλύτερο σενάριο για την χώρα θα ήταν να δημιουργηθεί μία συμμαχική κυβέρνηση με προοδευτικό πρόσημο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι συμπεριλαμβάνει και τον ΣΥΡΙΖΑ στον σχεδιασμό του. Είχε αισθανθεί ωστόσο την ανάγκη να τονίσει ότι αναφέρεται στις αξιόπιστες πολιτικές δυνάμεις και όχι στις δυνάμεις του άκρατου λαϊκισμού, υπονοώντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να εγκαταλείψει την σημερινή τακτική του.  
Είναι γεγονός πως ένα από τα πλέον πιθανά σενάρια που βλέπει η Χαριλάου Τρικούπη για την μετά τις εκλογές περίοδο είναι η συμμετοχή τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και του ΠΑΣΟΚ, ίσως και άλλων δυνάμεων σε μία κυβέρνηση που θα έχει ως κεντρικό της κορμό το κόμμα της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης. 
Κι αυτό στην βάση των δεδομένων πως στον ΣΥΡΙΖΑ αποκλείουν την συμπόρευση με την ΝΔ και πως στο ΠΑΣΟΚ η πλειονότητα αρνείται καν να σκεφτεί το ενδεχόμενο συνέχισης της κυβερνητικής συνεργασίας με την δεξιά. 
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σχεδιάζει από τώρα τον τρόπο αντίδρασης σε μία τέτοια προοπτική θυμίζοντας σε όλους τους τόνους πως το ΠΑΣΟΚ ήδη από τον Μάιο του 2012 είχε καλέσει τον ΣΥΡΙΖΑ να ενταχθεί σε μία κυβέρνηση εθνικής συστράτευσης, όμως η Κουμουνδούρου αρνήθηκε επίμονα και πεισματικά. 
Θετικός υπέρ μίας συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε για μία ακόμη φορά ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο οποίος σημειωτέον τους τελευταίους μήνες και στην πορεία προς το συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης έχει καταστεί σε στρατηγικό συνομιλητή και σύμμαχο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα χρησιμοποιεί και την επιχειρηματολογία του κ. Βενιζέλου θυμίζοντας πως  το 2012 ο ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε να μπει παντελώς στην διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου