Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Το "όχι" των πολιτών στους "αυτοδύναμους"

Το "όχι" των πολιτών στους "αυτοδύναμους"
parapolitika.gr

Δειλά και μεγάλη προσοχή ορισμένα στελέχη κομμάτων αρχίζουν να εμφανίζουν ευθέως ή μέσω «πληροφοριών» απόψεις και εκτιμήσεις του γα το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ένα ή το άλλο κόμμα .Είναι φανερό -και διόλου δυσάρεστο- ότι κάποιοι στη ρημαγμένη ελληνική πολιτική σκηνή ,αντιλαμβάνονται πλέον πως μετά από μια επόμενη εκλογική αναμέτρηση ,κανένα κόμμα δεν θα είναι σε θέση να κυβερνήσει αυτοδυνάμως την Ελλάδα. Όχι μόνο επειδή τα τεράστια και σύνθετα εθνικά προβλήματα απαιτούν εξαιρετικά ενισχυμένες πολιτικές δυνάμεις και θεμελιακές συναινέσεις, για την αντιμετώπιση τους ,αλλά και για ένα άλλο ,σπουδαίο, λόγο : 

Οι Ελληνες πολίτες δεν εμπιστεύονται ΚΑΝΕΝΑ κόμμα για αυτοτελή διαχείριση των εθνικών υποθέσεων. Ολες οι δημοσκοπήσεις είναι ξεκάθαρες σε αυτό.
Το φαινόμενο εξηγείται απόλυτα : Κανένα κόμμα δεν εμφανίζει σχέδια , καθαρή και αξιόπιστη πολιτική βούληση ,ούτε και το απαιτούμενο , πρώτης ποιότητας, πολιτικό προσωπικό για μια σοβαρή αντιμετώπιση της κρίσης .Ετσι,οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν τη βαθειά και απολύτως αιτιολογημένη ΔΥΣΠΙΣΤΙΑ της ελληνικής κοινωνίας προς αυτό που συγκροτεί σήμερα την πολιτική τάξη εξουσίας ,την «καθεστηκυία» πολιτική τάξη της χώρας ,αλλά και προς τις πολιτικές δυνάμεις και τις ομάδες που εμφανίζονται ως αντίπαλοι της.
Μοιραίως ,λοιπόν , αχνά προβάλλει στον ορίζοντα ένας προβληματισμός για το ενδεχόμενο μιας κάποιας «συνεννόησης» μεταξύ ορισμένων κομμάτων και προσώπων. Βεβαίως ,τα εν πολλοίς πρωτόγονα πολιτικά ήθη της Ελλάδας δεν αφήνουν μεγάλους χώρους για τέτοιες «συνεννοήσεις». Αλλά ,κάποτε δεν θα έπρεπε να γίνει μια αρχή;

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου