Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Αγγελοπούλου: Στην Αθήνα ο Μπιλ Κλίντον και το συνέδριο του CGI

Γιάννα Αγγελοπούλου - Μπιλ Κλίντον φέρνουν στην Αθήνα το συνέδριο του CGI
Αγγελοπούλου: Στην Αθήνα ο Μπιλ Κλίντον και το συνέδριο του CGI

Το συνέδριο του CGI στην Ελλάδα θα είναι το πρώτο που πραγματοποιείται στην Ευρώπη και θα συνδέσει ηγέτες από τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα από πολλές χώρες του κόσμου, οι οποίοι θα συζητήσουν για τις πολιτικο-οικονομικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και για κοινωνικά ζητήματα που απασχολούν όλους τους πολίτες της Ευρώπης.

Η ανακοίνωση για την Αθήνα έγινε με κοινή παρουσίαση από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ και την κα Αγγελοπούλου, η οποία συνεργάζεται στενά με το ίδρυμα.

Ο Μπιλ Κλίντον δήλωσε ότι “το CGI Ελλάδας και των υπόλοιπων Ευρωπαϊκών και Μεσογειακών χωρών θα δώσει την ευκαιρία σε ηγέτες, να συναντηθούν και να αναζητήσουν λύσεις για τις σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή, όπως η ανεργία των νέων, η κοινωνική και οικονομική μεταβλητότητα. Μέσω νέων Δεσμεύσεων-στην-Πράξη θα μπορέσουν να αναδείξουν  τις τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης ολόκληρης της γεωγραφικής περιοχής”.

Από την πλευρά της, η Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη δήλωσε ότι “τα τελευταία 5 χρόνια είχα την ιδιαίτερη τιμή να είμαι μέλος του CGI. Ένας από τους λόγους που θέλω να συμμετέχω στην πρωτοβουλία του Ιδρύματος Clinton, είναι το ήθος και η στρατηγική τού να μετατρέπουμε Ιδέες σε Πράξεις, “Turning Ideas Into Actions”. Γι’ αυτό σήμερα είμαι ιδιαίτερα υπερήφανη που με δική μου πρωτοβουλία θα φιλοξενηθεί για πρώτη φορά στην Ευρώπη και στη χώρα μου, την Ελλάδα, το CGI”.

Τα τελευταία δύο χρόνια η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη έχει στηρίξει πρωτοβουλίες Ελλήνων φοιτητών στο πλαίσιο του CGI University, ενισχύοντάς τους οικονομικά για την υλοποίηση των προτάσεων και πρωτοβουλιών τους.

Όπως ανακοινώθηκε από τους Κλίντον και Αγγελοπούλου, “το CGI Ελλάδας και Μεσογείου 2015 θα συνεχίσει αυτή την παράδοση. Οι συμμετέχοντες θα προτείνουν και θα παρουσιάσουν λύσεις και προτάσεις για μακροχρόνια οικονομική ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα για τις χώρες της Μεσογείου, με Δεσμεύσεις σε τομείς όπως η απασχόληση των νέων, η οικονομική δραστηριότητα, οι νέες θέσεις εργασίας και  η “πράσινη” ανάπτυξη”. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου