Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Θεοδωράκης: Να παραμείνει 3η δύναμη το Ποτάμι

Θεοδωράκης: Να παραμείνει 3η δύναμη το Ποτάμι
Στις Σέρρες βρέθηκε χθες ο Σταύρος Θεοδωράκης όπου μίλησε στους κατοίκους της πόλης, στο πλαίσιο της περιοδείας του Ποταμιού. Από την μακεδονική πόλη ο ηγέτης του νέου κόμματος έστειλε μήνυμα ενόψει εκλογών πως "το Ποτάμι πρέπει να παραμείνει τρίτη δύναμη στη χώρα". 
Με τη δήλωσή του αυτή ο Σταύρος Θεοδωράκης "άδειασε" το ΠΑΣΟΚ, το οποίο ελπίζει, όπως έκανε και στις Ευρωεκλογές, να είναι πάνω από το Ποτάμι. Βέβαια, η αισιοδοξία του δημοσιογράφου απορρέει από τιςδημοσκοπήσεις, οι οποίες φέρνουν το Ποτάμι με μεγαλύτερο ποσοστό από το κόμμα του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Όσον αφορά στις δηλώσεις του, ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε την ανάγκη της Ελλάδας να απαλλαγεί γρήγορα από το μνημόνιο και τους δανειστές και να μπορέσει να αποφασίζει μόνη της. "Υποχρέωσή σου είναι να βρεις τον τρόπο αυτή η χώρα να συνεχίζει να προχωρά και να βρίσκει χρήμα, χωρίς τους ελεγκτές. Είναι ζήτημα αξιοπρέπειας η χώρα να αποφασίζει μόνης της, αλλά αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να έχεις το σχέδιο να αποφασίζεις μόνη σου και αυτό το σχέδιο να είναι πιστευτό από τους συμμάχους σου και από τις αγορές", ανέφερε μεταξύ άλλων. 
Παράλληλα, ο Σταύρος Θεοδωράκης επανέλαβε τα αιτήματα για αλλαγή του εκλογικού νόμου, αλλά και αυτού περί ευθύνης Υπουργών, φέρνοντας και πάλι ως παράδειγμα το γαλλικό μοντέλο. Με τον τρόπο αυτό, κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ να συνεργαστούν ώστε να αρχίσει η συζήτηση για την αναθεώρηση του συντάγματος, που αποτελεί μία από τις βασικές θέσεις του Ποταμιού.
Για τη Μακεδονία
Ο Σταύρος Θεοδωράκης ρωτήθηκε στις Σέρρες και για το ζήτημα της Μακεδονίας και του ονόματος των Σκοπίων, προβάλλοντας ως λύση την ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, όπως "Βόρεια Μακεδονία".
"Υπάρχουν χώρες του ΟΑΣΑ που αναγνωρίζουν αυτή τη χώρα ως Μακεδονία. Αυτό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα και χάσαμε μια μεγάλη ευκαιρία. Για μένα έπρεπε τολμηρά το πολιτικό σύστημα να προσδιορίσει με ένα γεωγραφικό, όχι άλλο, προσδιορισμό τα Σκόπια ώστε να πιεστούν και να δεχθούν το Βόρεια Μακεδονία.
Το ίδιο πρόβλημα θα μπορούσαμε να έχουμε αύριο με άλλες περιοχές, η λύση δεν είναι να κλείνεις τα μάτια.
Η Ελλάδα είναι το κέντρο των Βαλκανίων, η Μακεδονία είναι αυτή και εδώ υπάρχουν τα αρχαιολογικά ευρήματα και υπάρχουν κάποιες περιοχές που είναι και σε άλλα κράτη. Δεν έχουμε κανένα κόμπλεξ γιατί εμείς είμαστε οι δυνατοί.
Η άλλη, η κομπλεξική συμπεριφορά των εμπάργκο, οδήγησε αυτή τη χώρα σε αυτό το αδιέξοδο. Με όπλο μας την Ευρωπαϊκή Ένωση, με όπλο μας τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ θα πρέπει να πιέσουμε αυτά τα μικρά κράτη να δεχθούν την ύπαρξη μιας χώρας που χωρίς αυτή δεν κάνουν βήμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ",τόνισε χαρακτηριστικά ο αρχηγός του Ποταμιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου