Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Έλλη Παπαγγελή: “Είμαστε Ευρώπη, όχι Μέση Ανατολή”

Έλλη Παπαγγελή: “Είμαστε Ευρώπη, όχι Μέση Ανατολή”

To μοντέλο - φιλόλογος και πολιτικός μίλησε στα "Παραπολιτικά"

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα "Παραπολιτικά"
"Σταρ" μέσα σε μία ημέρα. Αυτό κατάφερε να γίνει η Ελλη Παπαγγελή, το 26χρονο μοντέλο και απόφοιτη της Φιλοσοφικής Σχολής, η οποία μετά την τοποθέτησή της στη σελίδα της στο facebook για την επέτειο του Πολυτεχνείου είδε το όνομά της να αναπαράγεται σε χρόνο-ρεκόρ από όλα τα Μέσα και να δέχεται σκληρή κριτική για όσα έγραψε. 
Και πράγματι η νεαρή ΟΝΝΕΔίτισσα, με πολύ σκληρή γλώσσα, έκανε λόγο για νεκρούς που δεν υπάρχουν. «Μας είπαν για ομαδικούς τάφους και εκατοντάδες νεκρούς, χωρίς ποτέ τίποτα να αποδειχθεί. Μας είπαν για δολοφονημένους εντός του χώρου του Πολυτεχνείου, όπου όμως κανείς δεν έχασε τη ζωή του», έγραφε.
Η δημοσιότητα που πήρε το θέμα μετά την ανάρτηση της Ελλης Παπαγγελή ήταν τόσο μεγάλη, που ο γραμματέας της Ν.Δ., Ανδρέας Παπαμιμίκος, της ζήτησε να την αποσύρει από το Διαδίκτυο. 
Η τοποθέτηση κατέβηκε, αλλά ο σάλος δεν σταμάτησε. Η νεαρή ΟΝΝΕΔίτισσα πέρασε το 2006 στη Φιλοσοφική Σχολή της Αθήνας, της οποίας είναι απόφοιτη. Από τα πρώτα χρόνια των σπουδών της, μάλιστα, έγινε μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Φέτος, στις αυτοδιοικητικές εκλογές επέλεξε να είναι υποψήφια με τον συνδυασμό του Γιώργου Κουμουτσάκου. Οσοι τη γνωρίζουν, λένε πως ουδέποτε έκρυψε τις δεξιές απόψεις της. «Δεξιά είναι, αλλά όχι ακραία», αναφέρουν χαρακτηριστικά συνυποψήφιοί της. Την ίδια ώρα, από το κόμμα της υπήρξαν έντονες αντιδράσεις, ενώ υπήρξαν και άτομα που την υπερασπίστηκαν, όπως ο άλλοτε πρωθυπουργικός σύμβουλος Φαήλος Κρανιδιώτη.

Το «Secret» της εφημερίδας Παραπολιτκά, βρήκε την Ελλη Παπαγγελή, η οποία απάντησε στις ερωτήσεις τόσο για τη συγκεκριμένη τοποθέτησή της όσο και για το πολιτικό της μέλλον.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Μετά τον σάλο που προκλήθηκε με τη δημόσια τοποθέτησή σου για το Πολυτεχνείο, μετάνιωσες για όσα είπες; Θεωρείς ότι παρερμηνεύτηκαν τα λόγια σου;
Με ενοχλεί το γεγονός της διαστρέβλωσης και της απομόνωσης φράσεων από το κείμενό μου. Ισως θα έπρεπε και εγώ να το διατυπώσω πιο αναλυτικά για να το καταλάβουν όλοι. Η ουσία του όμως δεν αλλάζει.
Πολλοί σε κατηγόρησαν για ακροδεξιές απόψεις, που ταυτίζονται με το περιθώριο. Ποιες είναι οι πολιτικές σου απόψεις;
Εχω βαθιά δημοκρατικές και φιλελεύθερες πεποιθήσεις. Το τι θέλουν κάποιοι να μου προσάψουν δεν με απασχολεί.
Εχεις ασχοληθεί με το μόντελινγκ και για αυτό τον λόγο δέχτηκες κριτική και για τη δουλειά σου. Ποια είναι η επαγγελματική σου διαδρομή;
Εργάζομαι πάνω από επτά χρόνια αποκλειστικά στον ιδιωτικό τομέα και ασχολούμαι παράλληλα με τον χώρο της μόδας και της τηλεόρασης. Ολα αυτά τα έκανα σε συνδυασμό με τις σπουδές μου στην Αρχαιολογία. Αδυνατώ να πιστέψω πως είμαστε τόσο οπισθοδρομικοί και προκατειλημμένοι ώστε να δεχτώ κριτική για τη δουλειά μου. Θέλω να πιστεύω ότι είμαστε στην Ευρώπη και όχι στη Μέση Ανατολή.
Θα ήθελες να πολιτευτείς ξανά μετά τον σάλο που προκλήθηκε;
Αλίμονο αν υποχωρούσα σε μια επιθυμία μου επειδή προκλήθηκαν κάποιες αντιδράσεις. Το αν θα πολιτευτώ ή όχι όμως δεν με έχει απασχολήσει ακόμα. Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός, αλλά πολίτης.
Ο κύριος Κουμουτσάκος ζήτησε να κάνεις δημόσια τοποθέτηση και σε «άδειασε» για όσα έγραψες. Τι απαντάς;
Δεν είναι του χαρακτήρα μου να ρίχνω λάδι στη φωτιά ώστε να χαίρονται οι πολιτικοί μας αντίπαλοι. Εκτιμώ τον κ. Κουμουτσάκο και κατανοώ την αντίδρασή του.
Ποιον πολιτικό θαυμάζεις και ποια είναι τα άμεσα σχέδιά σου;
Τον Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή, που εδραίωσε τη Δημοκρατία στη χώρα μας τον Ιούλιο του '74, και από ξένους πολιτικούς τη Μάργκαρετ Θάτσερ, τον Ούλοφ Πάλμε και τον Σαρλ ντε Γκωλ. Τα άμεσα σχέδιά μου είναι να προχωρήσω στο μεταπτυχιακό μου, να πετύχω την επαγγελματική μου καταξίωση και να δημιουργήσω οικογένεια μέσα στην επόμενη τριετία.
Ποιον θεωρείς σέξι πολιτικό;
Δεν θεωρώ σέξι γενικά τους πολιτικούς και ειδικά τον Αλέξη Τσίπρα.
Οι πολιτικοί σε φλερτάρουν;
Δεν δίνω δικαιώματα για να με φλερτάρουν. Δεν αφήνω τέτοια περιθώρια. Αλλωστε οι περισσότεροι είναι παντρεμένοι. Δεν θα έκανα σχέση με κάποιον πολιτικό. Υπάρχουν και άλλοι άνδρες εκτός από αυτούς.
Ποιες θεωρείς πιο ωραίες γυναίκες στην πολιτική;
Την Ντόρα Μπακογιάννη, την Ολγα Κεφαλογιάννη, την Ελενα Ράπτη και την Εύα Καϊλή.
Πώς κρίνεις τις βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ;
Μου φαίνονται μια χαρά. Θα έκανα παρέα μαζί τους. Δεν κολλάω σε τέτοια θέματα. Εχω φίλους αριστερούς.
Τι τύπος άνδρα σού αρέσει; Για παράδειγμα, σε κάποιες γυναίκες αρέσει ο σκληρός τύπος του Ηλία Κασιδιάρη.
Μου αρέσουν τα πιο καλά παιδιά από τον Κασιδιάρη. Μου αρέσουν οι σοβαροί.
Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος είναι σε αυτή την κατηγορία των καλών παιδιών;
Ο κ. Παπαμιμίκος είναι μια κατηγορία μόνος του.
Η Ελλη Παπαγγελή τι τύπος γυναίκας είναι;
Μπορεί να με δει κάποιος με φόρμες να παίζω μπάσκετ. Αγοροκόριτσο θα μπορούσε να με χαρακτηρίσει κάποιος. Μου αρέσει η ροκ μουσική και είμαι χύμα. Θα μπορούσε να με πει κάποιος και αντισυμβατική.
Σε είδαμε σε ανασκαφές στα Κύθηρα, ως αρχαιολόγο. Προτιμάς την πολιτική ή την αρχαιολογία; Ποια είναι η μεγαλύτερή σου αγάπη;
Και τα δύο είναι το ίδιο για μένα. Μακάρι να μπορούσα να τα συνδυάσω.

Συνδικαλισμός και Φιλοσοφική
Τα πρώτα βήματα της Ελλης Παπαγγελή στο μόντελινγκ έγιναν από πολύ νωρίς. Η όμορφη κοπέλα ξεκίνησε με κάποιες φωτογραφήσεις, μπαίνοντας στον θαυμαστό χώρο της μόδας και κάνοντας μερικές εντυπωσιακές δουλειές, που αναδείκνυαν τη μεσογειακή ομορφιά της. Παρά το γεγονός ότι οι προτάσεις έρχονταν η μία μετά την άλλη, η νεαρή ΟΝΝΕΔίτισσα ποτέ δεν εγκατέλειψε τη σχολή της, αν και αναπόφευκτα τα μαθήματα έμειναν λίγο πίσω. Σε κάθε εξεταστική, ωστόσο, έδινε εξετάσεις και έφτανε όλο και πιο κοντά στο πολυπόθητο πτυχίο. 
Την ίδια ώρα, οι συνδικαλιστικές ανησυχίες την κρατούσαν ενεργή. Με κάθε ευκαιρία, στο προσωπικό της προφίλ στο facebook, πριν φτιάξει σελίδα (εκεί όπου έγινε η πολύκροτη ανάρτηση), συχνά-πυκνά έκανε παρεμβάσεις και πολιτικά σχόλια, πάντα με δεξιό περιεχόμενο. Ωστόσο, ήταν σε πιο «κλειστό κύκλο», καθώς η νεαρή δεν είχε ασχοληθεί ακόμα ενεργά με τα κοινά, για να συγκεντρώσει πάνω της τα φώτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου