Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ: Παρασκηνιακό σενάριο διπλών εκλογών και συγκυβέρνησης

ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ: Παρασκηνιακό σενάριο διπλών εκλογών και συγκυβέρνησης
  • Κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ με 1 ή 2 κόμματα: Ο ΣΥΡΙΖΑ σαν πρώτο κόμμα θα πρέπει να έχει ένα ποσοστό κοντά στο 38% για να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, κάτι που σύμφωνα με τα αποτελέσματα των όλων των μετρήσεων είναι απίθανο.
  • Οι συζητήσεις για την κυβέρνηση θα κρατήσουν μέρες: Tα τρία πρώτα κόμματα δεν καταλήξουν σε συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης αφού πάρουν τις εντολές σχηματισμού κυβέρνησης, θα προσκληθούν από τον Κάρολο Παπούλια. Η όλη αυτή διαδικασία θα αφήσει την Ελλάδα χωρίς κυβέρνηση μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου.
  • Συνεργασίες: Λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες δημοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει περίπου 130 βουλευτές στο επόμενο κοινοβούλιο. Οι πιθανοί εταίροι θα είναι 1. ένας κεντροαριστερός συνασπισμός με το ΠΑΣΟΚ ή και στο Ποτάμι  2. ένας αντιμνημονιακός συνασπισμός με τους ΑΝΕΛ (Απίθανο! Το κόμμα του Π. Καμμένου δεν φαίνεται να μπαίνει στην Βουλή) και 3. μια συμμαχία με τη ΝΔ...και όσο τραβήξει!
  • Αν όλα αυτά δεν γίνουν ή γίνουν και δεν καταφέρει η επόμενη κυβέρνηση να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας τότε πάμε σε νέες εκλογές αρχές Μάρτη..!

Έχουμε να δούμε και να

ακουσουμε πολλά...υπομονή και κουράγιο! 
Χρόνια Πολλά - Καλή Χρονιά!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου