Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Αυτά είναι τα 5 πιο δημοφιλή αξιοθέατα του κόσμου (Photos)




Το ταξιδιωτικό site Travel and Leisure ανέδειξε τα 5 πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα.


Το παζάρι της Κωνσταντινούπολης αναδείχτηκε ως η δημοφιλέστερη τουριστική ατραξιόν.

Περισσότεροι από 90 εκατομμύρια τουρίστες επισκέφτηκαν το Παζάρι της Κωνσταντινούπολης το 2013, τοποθετώντας το στην κορυφή της λίστας με τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα.
Στη δεύτερη θέση της λίστας φιγουράρει η Zocalo, η πόλη του Μεξικού με 80 εκατομμύρια επισκέπτες για το 2013.

Η κορυφαία πεντάδα περιλαμβάνει τα εξής αξιοθέατα:


Μεγάλο Παζάρι, Κωνσταντινούπολη

Επισκέπτες: 91250000

Ζωγραφισμένα στο χέρι κεραμικά, φανάρια, περίτεχνα χαλιά, χάλκινα αντικείμενα, χρυσά, βυζαντινού στυλ κοσμήματα και πολλά ακόμη εντυπωσιακά προϊόντα συναγωνίζονται για την προσοχή σας στα δρομάκια μέσα στο θολωτό αυτό παζάρι του 15ου αιώνα.


Zócalo, Πόλη του Μεξικού



Επισκέπτες: 85.000.000

Επισήμως γνωστή ως «Plaza de la Constitución», η τεράστια πλατεία Zócalo δέχεται καθημερινά εκατομμύρια επισκέπτες. Φιλοξενώντας στρατιωτικές παρελάσεις, πολιτιστικές και πολιτικές εκδηλώσεις, συναυλίες, εκθέσεις, εκθέσεις και πολλά ακόμα τραβά το πολιτιστικό βλέμμα πολλών τουριστών.



Times Square, Νέα Υόρκη



Επισκέπτες: 50.000.000

Οι τουρίστες συρρέουν στην καρδιά της Νέας Υόρκης, στην πλατεία Times Square με τα αμέτρητα φώτα που αναβοσβήνουν, τις παραστάσεις του Broadway, τα πολυκαταστήματα. Πρόκειται για ένα κομβικό σημείο στην καρδιά του Μανχάταν, στη συμβολή των οδών Broadway και Seventh Avenue.


Central Park, Νέα Υόρκη



Επισκέπτες: 40.000.000

Η Νέα Υόρκη έχει μεγάλους χώρους πρασίνου, αλλά κανένας δεν είναι πιο γνωστός από το Central Park , το οποίο εκτείνεται σε περίπου 3.500 στρέμματα του Μανχάταν. Πρόκειται για μια όαση στο κέντρο της πόλης, που την απολαμβάνουν τόσο οι κάτοικοι, όσο και οι τουρίστες.


Union Station, Ουάσιγκτον D.C.



Επισκέπτες: 40.000.000

Από αυτό τον πολυσύχναστο σταθμό λεωφορείων που άνοιξε το 1907, μετακινούνται περίπου 12.500 επιβάτες καθημερινά, μέσα και έξω από την πόλη. Αλλά ο χώρος αυτός δέχεται και πολλούς τουρίστες: 40 εκατομμύρια άτομα το χρόνο, τον επισκέπτονται για να θαυμάσουν το άψογο αρχιτεκτονικό του κολοσσιαίου κτιρίου, κλασικού, Beaux-Arts και μπαρόκ στυλ.


πηγή: www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου