Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Λύτρωση του ΠΑΟΚ από τα χρέη!




Ιστορική μέρα για τον ΠΑΟΚ, αφού για πρώτη φορά ο δρόμος για την οριστική αποπληρωμή των χρεών της ΠΑΕ ανοίγει 100%!
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Έλληνας Πρωθυπουργός υπέγραψε την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που αφορά την ρύθμιση 100 δόσεων και η οποία καλύπτει και την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Με την νέα ρύθμιση, στην διαδικασία του κουρέματος εκτός από τις προσαυξήσεις μπορούν να υπαχθούν και άλλες οφειλές όπως είναι οι πρόσθετοι φόροι ή τέλη του Ν. 2523/1997, τα πρόστιμα εκπρόθεσμης υποβολής ή μη υποβολής δήλωσης ή ανακριβούς δήλωσης του Ν. 4174/2013 που έχουν συμβεβαιωθεί με την κύρια οφειλή.

Με άλλα λόγια ανοίγει ο δρόμος για την αποπληρωμή του πρωτογενούς χρέους του ΠΑΟΚ που ανέρχεται στα 10,4 εκατομμύρια ευρώ και το οποίο ο Ιβάν Σαββίδης έχει δηλώσει πρόθυμος να πληρώσει άμεσα. 

Ολόκληρο το σχετικό άρθρο –το οποίο με βάση τα όσα προβλέπει το Σύνταγμα θα πρέπει να κυρωθεί από τη Βουλή, έχει ως εξής:

«Βεβαιωμένες οφειλές στη Φορολογική Διοίκηση, σύμφωνα με τον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας (Κ.Φ.Δ.), τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (Κ.Ε.Δ.Ε.) και τον Τελωνειακό Κώδικα, δύνανται να ρυθμίζονται, κατόπιν αίτησης του οφειλέτη, εφόσον έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες έως και την 1η Μαρτίου 2015 και έχουν καταχωρισθεί στα Βιβλία Εισπρακτέων Εσόδων της Φορολογικής Διοίκησης μέχρι την ημερομηνία αίτησης για υπαγωγή σε ρύθμιση, με απαλλαγή κατά ποσοστό από πρόσθετους φόρους ή τέλη του Ν. 2523/1997, πρόστιμα εκπρόθεσμης υποβολής ή μη υποβολής δήλωσης ή ανακριβούς δήλωσης του Ν. 4174/2013 (ΚΦΔ) που έχουν συμβεβαιωθεί με την κύρια οφειλή και από τις προσαυξήσεις και τους τόκους εκπρόθεσμης καταβολής που επιβαρύνουν ως ακολούθως».


πηγή: www.sdna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου