Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Ντόρα προς Υπ. Δικαιοσύνης: Είστε με το πλευρό των τρομοκρατών κ. Υπουργέ;


Συνεχίζεται η κόντρα και το μπαράζ δηλώσεων μεταξύ της Ντόρας Μπακογιάννη και του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου ρωτώντας τον εκ νέου αν διαπραγματεύεται με τους καταδικασμένους για τρομοκρατία κατά συρροή δολοφόνους.

Ο κ. Παρασκευόπουλος σε απάντηση του μετά από την επίκαιρη ερώτηση της κ. Μπακογιάννη για το αν η κυβέρνηση έχει επαφές με έγκλειστους τρομοκράτες ανέφερε ότι "οι βουλευτές, για την άσκηση των καθηκόντων του κοινοβουλευτικού ελέγχου, επισκέπτονται δημόσιες υπηρεσίες και συνομιλούν με τους υπαλλήλους και τους πολίτες. Οι φυλακές δεν εξαιρούνται. Η πολιτική του υπουργείου Δικαιοσύνης στο πεδίο των φυλακών καθορίζεται από τις ήδη εξαγγελμένες αρχές των ανθρώπινων δικαιωμάτων και της διαφάνειας στην ποινική καταστολή".
 
Σήμερα η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη σχολίασε ότι τα ανθρώπινα δικαιωμάτα είναι ιερά και δεν αμφισβητούνται αυτό όμως που αμφισβητείται είναι η νομοθετική σωφροσύνη και η πολιτική σκοπιμότητα του υπουργού Δικαιοσύνης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ντόρας Μπακογιάννη:

"Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι ιερά και δεν αμφισβητούνται στη χώρα μας. Αυτό που αμφισβητείται είναι η νομοθετική σωφροσύνη και η πολιτική σκοπιμότητα του υπουργού Δικαιοσύνης. Ο κ. Παρασκευόπουλος ας αφήσει τη διάλεξη και ας απαντήσει για την ταμπακιέρα. Διαπραγματεύεται με τους καταδικασμένους για τρομοκρατία κατά συρροή δολοφόνους; 

Ο κ. Κουφοντίνας διέκοψε την απεργία πείνας μετά την επίσκεψη της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλικής Λέβα, -όπου και συμφώνησαν όπως η ίδια δήλωσε- και σε συνέχεια της έκκλησης του υπουργού προς τους τρομοκράτες να διακόψουν την απεργία πείνας, καθώς θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που θα ικανοποιεί τα αιτήματά τους".

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου