Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Ο Κρητικός που θέλει να κατακτήσει το Έβερεστ (Video)




Ένα τυπικό μάθημα στο δημοτικό, στάθηκε η αιτία για τον 40χρονο σήμερα, Σοφοκλή Πλαίτη, να επιχειρήσει ανάβαση στην κορυφή του ψηλότερου βουνού της οροσειράς των Ιμαλαΐων , σε υψόμετρο 8.848 μέτρων.

Ο 40χρονος ορειβάτης, με την αδυναμία στο φυσικό περιβάλλον και τον "εθισμό" στην αδρεναλίνη που προσφέρει η ορειβασία, 
είναι μέλος του Ορειβατικού Συλλόγου Ηρακλείου από το 2008, έχει στο βιογραφικό του αξιοζήλευτα επιτεύγματα και εμπειρίες ζωής που "κόβουν" την ανάσα.

Ήταν αλεξιπτωτιστής κατά την στρατιωτική του θητεία ενώ έχει πατήσει τις κορυφές των ψηλότερων βουνών της Κρήτης, των Λασιθιώτκων Ορέων, του Ψηλορείτη, των Λευκών Ορέων κ.α 
Έχει ταξιδέψει σε ολόκληρη την Ελλάδα και έχει κάνει ανάβαση στον Όλυμπο, την Γκιώνα, τα Βαρδούσια, την Οίτη κ.α

Δε περιορίστηκε όμως στα στενά γεωγραφικά όρια της Ελλάδας.
Ήταν το 2009 όταν πάτησε το Κιλιμάντζαρο, το υψηλότερο βουνό της Αφρικής με ύψος 5.895 μέτρα!
Έναν χρόνο αργότερα, πάτησε και στο ψηλότερο βουνό στην Αμερική με ύψος 6.959 μέτρα , την Ακονκάγκουα.

Στις 16 Απριλίου ο Σοφοκλής Πλαίτης θα επιχειρήσει να κατακτήσει και το Έβερεστ...


"Δεν υπάρχει κάτι να φοβηθώ, δεν θα είμαι μόνος. Χιλιάδες τουρίστες, γιατροί, μάγειρες και βοηθοί θα βοηθήσουν σε αυτή την αποστολή", δηλώνει ο ίδιος και εξηγεί:
" Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι η έλλειψη οξυγόνου στα μεγάλα υψόμετρα. Φροντίζουμε, ωστόσο, να κινούμαστε στον σωστό ρυθμό έτσι ώστε να εξοικειωνόμαστε με το περιβάλλον." , συμπληρώνει.

Το όλο εγχείρημα θα διαρκέσει 50 ημέρες ενώ η στιγμή της δόξας... λιγότερο από 30 λεπτά!

" Μετά τα 7.900 μέτρα είναι απαραίτητη η χρήση της μπουκάλας οξυγόνου. Ο οργανισμός μπορεί να αντέξει σε ένα τέτοιο υψόμετρο λιγότερο από μισή ώρα...τόσο ώστε να προλάβουμε να τραβήξουμε τις αναμνηστικές φωτογραφίες", εξηγεί ο 40χρονος ορειβάτης.

Η μόνη ανησυχία του κ. Πλαίτη φαίνεται πως είναι τα γυρίσματα του καιρού, καθώς μόνο εκείνος μπορεί να σταθεί ικανός να του χαλάσει τα σχέδια..







πηγή: www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου