Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Συμφωνία και μετά εκλογές-''ξεκαθάρισμα'' για ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Ο κ. Τσίπρας στήνει κάλπη με στόχο τις 163 έδρες

Το σχέδιο του πρωθυπουργού για να παραμείνει κυρίαρχος του παιχνιδιού και μετά κ. την υπογραφή της συμφωνίας με τους εταίρους


Στην απόφαση για μια στρατηγική κίνηση αιφνιδιασμού αμέσως μετά την υπογραφή συμφωνίας – την οποία θεωρεί σίγουρη – έχει καταλήξει ο κ. Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος φαίνεται να έχει πάρει πλέον «πάνω» του την όλη υπόθεση της διαπραγμάτευσης, κάνοντας επαφές με τα πρόσωπα – κλειδιά.
Η κίνηση αυτή δεν είναι άλλη από την προσφυγή στις κάλπες.
Η υλοποίηση της απόφασης αυτής πιστοποιεί ότι, πρώτον ο πρωθυπουργός έχει ήδη λάβει τη διαβεβαίωση από άλλους Ευρωπαίους ηγέτες ότι οι διαπραγματεύσεις θα έχουν αίσιο τέλος και δεύτερον ότι οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν μέσα στους πρώτους μήνες του καλοκαιριού.
Ο εκλογικός αιφνιδιασμός του Αλέξη Τσίπρα, που ως σχέδιο έχει ορισμένο κωδικό αριθμό, ο ποίος παραπέμπει στον αριθμό των βουλευτών που ο πρωθυπουργός, θέλει να έχει η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα του, αποβλέπει στην επίτευξη τεσσάρων στόχων:
  • -Να επιλέξει έναν αριθμό βουλευτών που θα κυμαίνεται μεταξύ 163 και 165, ώστε να μην έχει την ανάγκη συμμαχιών που θα δυσχεραίνουν την διακυβέρνησή του. 
  • -Να εξουδετερώσει τον Αντώνη Σαμαρά, διότι τον θεωρεί ικανό να προχωρήσει στις πλέον ανίερες συμμαχίες προκειμένου να υπονομεύσει την κυβέρνηση.
  • -Να δημιουργήσει συνθήκες αλλαγής ηγεσίας στην Κεντροδεξιά, που για τον Αλεξη Τσίπρα θα είναι και ένα κέρδος χρόνου μέχρι την ανασύνταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
  • -Να δημιουργήσει έναν ΣΥΡΙΖΑ όπως τον θέλει, με μια συμπαγή Κοινοβουλευτική Ομάδα, δεδομένου ότι οι εκλογές θα γίνουν με λίστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου