Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Πρόεδρος Συνδέσμου Τουριστικών-Ταξιδιωτικών Γραφείων: Ούτε ακυρώσεις ούτε προβλήματα μέχρι τώρα στον τουρισμό - Μην σπέρνουμε τον πανικό



Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος του συνδέσμου των εν Ελλάδι τουριστικών και ταξιδιωτικών γραφείων κ. Λύσανδρος Τσιλίδης σε σχέση με τον τουρισμό, σήμερα πρώτη ημέρα κλεισίματος των τραπεζών...
Οπως τόνισε ο κ. Τσιλίδης, προς το παρόν δεν έχει υπάρξει κάποια μεγάλης έκτασης ακύρωση σε αφίξεις από το εξωτερικό, ενώ παρά τα όσα ακούγονται, τα μηνύματα δεν είναι απαισιόδοξα.

«Οι αφίξεις γίνονται κανονικά και μεχρι στιγμής δεν υπάρχει κάτι το οποίο να μας ανησυχεί. Οσο για τις ταξιδιωτικές οδηγίες, δεν είναι παρά μια απλή σύσταση ενός κράτους στους πολίτες τους, ανεξάρτητα από το ποια χώρα επισκέπτονται. Ακόμα και από την Ελλάδα όταν φεύγουμε μας επισημαίνουν να έχουμε μετρητά μαζί μας».
Σύμφωνα με τον κ. Τσιλίδη:
Το τουριστικό κοινό εξυπηρετείται κανονικά παντού. Μπορεί να λειτουργούν με δυσκολίες τα πράγματα, αλλά λειτουργούν. Αν παρατηρούσατε σήμερα τους τουρίστες στην Αθήνα, θα βλέπατε ότι έπιναν κανονικά τον καφέ τους, έκαναν τις βόλτες τους στην Πλάκα και δεν έμοιαζαν να νοιάζονται για τίποτα. Εξάλλου, δεν αφορά τους τουρίστες οι έλεγχοι κεφαλαίων, εκείνοι κάνουν κανονικά τις αναλήψεις τους χωρίς περιορισμούς και προβλήματα.
Ο κ. Τσιλίδης προσθέτει: «Δεν έχω δει ποτέ μια εκλογική διαδικασία- γιατί στην ουσία αυτό είναι το δημοψήφισμα- να εμποδίζει τους τουρίστες να πραγματοποιήσουν κάποιο ταξίδι. Δεν υπάρχει λόγος για ακύρωση κάποιου ταξιδιού, δεν έχουμε ούτε πολέμο, ούτε πραξικόπημα. Το πρόβλημα το έχουν οι έλληνες, όχι οι τουρίστες. Ας μην σπέρνουμε τον πανικό, χωρίς να υπάρχει λόγος». 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου