Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Σταύρος, Φώφη και Ντόρα προς Τσίπρα: Αλέξη φέρε συμφωνία άμεσα!

Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις του κ. Αλέξη Τσίπρα με κ.κ. Θεωδωράκη, Γεννηματά και Μπακογιάννη...

Σταύρος Θεωδωράκης: «Η χώρα βρίσκεται σε σταυροδρόμι και θα πρέπει να αποφασίσει εάν θα πάει δεξιά, που οδηγεί στο Κούγκι, ή αριστερά που οδηγεί στην ευρωπαϊκή πορεία»
«Και οι δύο δρόμοι είναι πολύ δύσκολοι, αλλά ο δρόμος προς το Κούγκι είναι ο δρόμος της καταστροφής», προειδοποίησε ο κ. Θεοδωράκης. Ερωτηθείς σχετικά με τη συνάντηση που είχε με τον κ. Τσίπρα, ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε πως ο Πρωθυπουργός του είπε ότι «υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα που μπορούν να γίνουν και ότι ελπίζει ότι και οι εταίροι μπορούν να κάνουν κάποια βήματα προς τα πίσω». Επανέλαβε τέλος πως εάν η κυβέρνηση φέρει μία συμφωνία που να κρατά τη χώρα στην Ευρώπη, το Ποτάμι θα την υπερψηφίσει.
Φώφη Γεννηματά: «Η ρήξη δεν είναι λύση, είναι καταστροφή!»
«Είναι μια κρίσιμη ώρα που απαιτεί ειλικρινή διάλογο, συνεννόηση, έναν νέο πατριωτισμό. ΤοΠΑΣΟΚ ως υπεύθυνο κόμμα συμβάλει σε αυτό. Τόνισα στον πρωθυπουργό ότι πρέπει να τολμήσει, να πάρει αποφάσεις με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και τη βούληση του ελληνικού λαού για ισότιμη παραμονή στο ευρώ. Η καθυστέρηση κοστίζει. Η ρήξη δεν είναι λύση είναι καταστροφή», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε:
Ντόρα Μπακογιάννη: «Αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι μία συμφωνία που να δίνει προοπτική!»
«Εντολή του ελληνικού λαού είναι η διαπραγμάτευση εντός ευρώ. Αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουμε όλοι και αυτή την εντολή πρέπει να εκτελέσουμε», είπε η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη μετά τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό, πρωτοβουλία που προκάλεσε αντιδράσεις στη Συγγρού.
Η πρωτοβουλία της Ντόρας Μπακογιάννη να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου έχει προκαλέσει ενόχληση στο επιτελείο του Προέδρου της ΝΔ. Στη Συγγρού προσπαθούν να υποβαθμίσουν το θέμα λέγοντας «ουδέν σχόλιο», ενώ δεν αποκλείεται κατά τη συνεδρίαση του άτυπου πολιτικού συμβουλίου (στις 2 και μιση το μεσημέρι), να σταλεί ένα γενικότερο μήνυμα προς όλα τα στελέχη- και όχι προσωπικά προς την ίδια την πρώην υπουργό - που θα θελήσουν να πάρουν ανάλογες πρωτοβουλίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου