Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Μεϊμαράκης: Ή μένω έως το Συνέδριο ή εσωκομματικές τώρα!


''Ή μένω έως το Συνέδριο ή αποχωρώ και εσωκομματικές τώρα " είναι το δίλημμα που θα θέσει ουσιαστικά ο κ. Ε. Μεϊμαράκης στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ.


Ο πρόεδρος της ΝΔ είναι ξεκάθαρος ζητώντας να παραμείνει έως το τακτικό Συνέδριο τον Ιούνιο του 2016, έχοντας ευχέρεια κινήσεων, πόσο μάλλον μπροστά στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που θα πάρει από το σώμα της Π.Ε.

Σε διαφορετική περίπτωση, ανοίγει τις διαδικασίες και ορίζονται σύντομα οι ημερομηνίες (30/08) διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη του νέου αρχηγού.

Ουσιαστικά αυτές θα είναι δυο προτάσεις πάνω στις όποιες θα αποφασίσουν τα μέλη της Π.Ε. σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή όχι μόνο για τη ΝΔ, αλλά για ολόκληρη τη χώρα.

Από την άλλη εδώ και μερικά 24ωρα μέλη της Π.Ε. έχουν καταθέσει κείμενο και συγκεντρώνουν υπογραφές από το σώμα, ζητώντας την παραμονή Μεϊμαράκη τουλάχιστον έως το Συνέδριο του κόμματος.

Ο Ν. Δένδιας με τον Ε. Στυλιανίδη βλέπουν θετικά την παραμονή Μεϊμαράκη στην ηγεσία του κόμματος, ακόμα και έως το Συνέδριο του Ιουνίου, ενώ από την άλλη ο Κ. Μητσοτάκης, ο Μ. Βορίδης και Ά. Γεωργιάδης ζητούν άμεση διαδικασία από τη βάση.

Η Ντόρα Μπακογιάννη δεν έχει ανοίξει ακόμα τα χαρτιά της αν και θεωρεί πως πρέπει να πραγματοποιηθούν νωρίτερα οι εσωκομματικές αν δεν έχουμε πρόωρες εκλογές ενώ η Ό. Κεφαλογιάννη υποστηρίζει πως πρέπει να υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τη διαδικασία εκλογής νέου πρόεδρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου