Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Τελικά 20/9 ή...27/09; #ekloges2015_round2



Η 27η Σεπτεμβρίου και η 4η Οκτωβρίου είναι πλέον οι πιθανότερες ημερομηνίες για τις εκλογές μετά την απόφαση των αρχηγών των κομμάτων της Νέας Δημοκρατίας και πιθανότατα και της νέας κοινοβουλευτικής δύναμης, της ''Λαϊκής Ενότητας''. 

Που προκύπτει μετά την ανεξαρτητοποίηση 25 βουλευτών από την κυβερνητική πλειοψηφία να λάβουν την εντολή και να διερευνήσουν τις δυνατότητες σχηματισμού κυβέρνησης.


Στον σχεδιασμό του πρ. Πρωθυπουργού κ. Αλ. Τσίπρα ήταν οι εκλογές εξπρές με μια μικρή προεκλογική περίοδο 3 εβδομάδων και κάλπες στις 20 Σεπτεμβρίου. 

Ωστόσο, τόσο ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης μαζί με τον Επικεφαλής του Ποταμιού κ. Στ. Θεοδωράκης διεμήνυσαν ότι προτίθενται να αξιοποιήσουν πλήρως τον χρόνο των διερευνητικών εντολών.

O πρώτος, μάλιστα, την πήρε ήδη πριν μερικές ώρες και θα την παραδώσει τη Δευτέρα το μεσημέρι το αργότερο. 

Το ίδιο έχει διαμηνύσει ότι θα πράξει και η Αριστερή Πλατφόρμα του κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη η οποία θα σχηματίσει ανεξάρτητη ομάδα 25 τουλάχιστον βουλευτών και είναι πλέον η 3η δύναμη.

Απομένει η ερμηνεία του Συντάγματος για να διαπιστωθεί αν θα έχει η ομάδα του τη δυνατότητα να λάβει την εντολή, ως 3η κοινοβουλευτική δύναμη αντί της Χρυσής Αυγής αν και προεξοφλείται από ότι θα γίνει έτσι. 

Αν υπολογίσει κανείς ότι απαιτούνται τρεις ημέρες για κάθε διερευνητική και εξαντληθεί ο χρόνος για κάθε μία, φτάνουμε στις 27/8.

Αν δεν υπάρξει λύση, ο ΠτΔ κ. Πρ.Παυλόπουλος θα συγκαλέσει τους πολιτικούς αρχηγούς στο Προεδρικό Μέγαρο στις 28/8, διερευνώντας τα περιθώρια οικουμενικής κυβέρνησης. 

Εφόσον δεν επιτευχθεί και αυτή η λύση θα πρέπει να ορκιστεί Υπηρεσιακή Πρωθυπουργός η κ. Θάνου, Πρόεδρος του Άρειου Πάγου, να σχηματίσει κυβέρνηση υπερεσιακού χαρακτήρα και να ορκιστεί και κατόπιν να υπογραφεί το Προεδρικό Διάταγμα για την διάλυση της παρούσας Βουλής και την προκήρυξη εκλογών (όλα αυτά μέσα σε 2-3 μέρες, 29/8-31/8) οι οποίες μπορούν να γίνουν – το νωρίτερο – σε 21 μέρες από την θυροκόλλησή του στη Βουλή. 

Δηλ. Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου