Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Γκολ, σκορ, σκόρερ - Του Νίκου Μποζιονέλου



Καρέ αγώνων, οκτώ επιλογές

Καλούτσικα πήγε χθες, ήδη έχει πληρωθεί δυάδα και υπάρχει η αναμονή η Πορτογαλία με… δύο γκολ. Θα ήταν και καλύτερα αν η Γερμανία ήταν πιο εύστοχοι με τους Ιρλανδούς του Βορρά… Στα μακροχρόνια (σ.σ. τα βλέπετε, όπως κάθε μέρα, στο κάτω μέρος της στήλης) η Αργεντινή πήγε… αεράτα στον τελικό ενώ ο Ιγουαΐν, που έβαλε δύο χθες στο 4-0 επί των ΗΠΑ, έφτασε τα 4 (ο Μέσι έχει 5 και ο Χιλιανός Βάργας 6), από το… πουθενά πάει να βγει και άλλο ένα outright.
Σε άλλα, χάθηκε το 7άρι που πλήρωνε η Βόρεια Ιρλανδία να βάλει τα λιγότερα γκολ στο Euro, δύο πέτυχε αλλά πέσαμε στο μηδέν της Ουκρανίας (αν είναι δυνατόν…). Υπενθυμίζω τα μακροχρόνια στοιχήματα σε Euro 2016 και Copa America.

Και στο Euro, το ξέρε πια, γίνεται ένας μικρός χαμός, εδώ μια φορά η Ιταλία φρόντισε από νωρίς να τερματίσει πρώτη στον όμιλο και έπεσε στον… λάκκο με τα θηρία! Ισπανία – Ιταλία, όποιος περάσει λογικά Γερμανία και, λογικά, στην τετράδα, Γαλλία. Την οποία πάντως δεν την έχω και τόσο σίγουρη… Αφού, πάλι λογικά, θα παίξει στον προημιτελικό με την Αγγλία!  Το φοβερό είναι, και θα δείτε παρακάτω (με αποδόσεις) τι εννοώ ότι στο άλλο «γκρουπ» των νοκ άουτ, πέφτουν Ελβετία – Πολωνία, όποια περάσει στην οκτάδα (παρακαλώ) θα παίξει με την Κροατία η οποία είναι ικανή να πάει… σβηστά στην τετράδα, αν και οι Πολωνοί έχουν πολύ καλή ομάδα για να υποτιμηθούν. Και η Ουαλία, επίσης δύναται οκτάδα, όπου ίσως βρει Πορτογαλία ή Βελγιο (πολύ πιθανό ζεύγος).

Εχοντας ποντάρει εδώ και δυόμισι μήνες, την Πορτογαλία για κατάκτηση, δικαιούμαι να χαμογελώ λίγο, ε; Αρκεί να αφυπνιστεί σήμερα… Οσο για την Κροατία, που αρχίσατε όλοι και αναρωτιέστε αν μπορεί να το πάρει; Φυσικά αλλά ας περιμένουμε αν θα πάει τετράδα πρώτα, τα προημιτελικά κρύβουν μεγάλες παγίδες!

Επί των αποδόσεων…:
α) η Ισπανία έπεσε τρίτο φαβορί, στο 6.50 από 4.00 έναντι 5.00 της Γαλλίας και 5.50 της Γερμανίας, στο 8.00 κατέρρευσε η Κροατία!
β) Αποδόσεις για να πάει στον τελικό; 3.00 η Γαλλία, 3.50 η Γερμανία, 4.00 η Ισπανία και το Βέλγιο (γιατί;), αλλά και η Κροατία (!), 5.50 η Πορτογαλία και 6.00 η Αγγλία!

Επί των σημερινών…
Ουγγαρία – Πορτογαλία: έτσι όπως τα έφεραν τα… υπόλοιπα αποτελέσματα, η Ουγγαρία προκρίθηκε από… χθες. Οχι ότι είναι αδιάφορη στο σημερινό ματς, αλλά αν μη τι άλλο είναι σημαντικό να έχεις… καθαρίσει με την πρόκριση – και απομένει το τελικό της πλασάρισμα. Διότι η δεύτερη του 6ου ομίλου θα πέσει στους «16» με την Αγγλία, η δε πρώτη μάλλον με το Βέλγιο! Μπέρδεμα, αλλά προφανώς κίνητρο υπάρχει (και) για τους Μαγυάρους.
Και, τι άλλο να προσθέσω σε όσα έγραψα από χθες; Θαρρώ ότι η ομάδα με τις περισσότερες φάσεις ανά αγώνα στο τουρνουά (50 σε δύο ματς), θα ξεμπουκώσει. Και έχει απόλυτο δίκιο ο Λάμπρος Γκαραγκάνης ασκώντας κριτική στον Φερνάντο Σάντος, καθώς όντως έχει στερέψει από ιδέες για το πώς να κάνει την ομάδα του αποδοτική στο γκολ: λογικό αφού οι μόνοι φορ, καθαροί φορ, που πήρε στην 23άδα είναι ο… εξής ένας: ο Εδερ της Λιλ. Αρες μάρες, κουκουνάρες. Αν σκοράρει πρώτη και αποκτήσει ψυχολογία, ενάντια σε μια αντίπαλο σαφώς υποδεέστερη ποιοτικά, είναι στο χέρι της. Πλην του (ανοιχτού)
bet over 1,5 της Πορτογαλίας.
Για ακριβή σκορ, το 2-0 που έχω κατά νου πληρώνει 5.40, το δε
multiscore 1-0, 2-0, 3-0 είναι στο 2.05, κατιτίς μεγαλύτερο από το 1.95 της πορτογαλικής νίκης με μηδέν παθητικό.
Για σκόρερ, ο Ρονάλντο και πληρώνει λίγο για
any time (1.83) και δεν είναι στα φόρτε του ψυχολογικά, προτιμώ τον Μουτίνιο που σουτάρει πολύ εκτός περιοχής.

Ισλανδία – Αυστρία: η πρόκριση για την Iσλανδία έρχεται σίγουρα με νίκη, με ισοπαλία θα τερματίσει δεύτερη αν δεν ηττηθεί η Ουγγαρία, η Αυστρία περνάει μόνο με νίκη. Δεν έχει πείσει διόλου μέχρι στιγμής η Αυστρία, πιο καλοδουλεμένη μεσοαμυντικά η Ισλανδία. Με τούτα τα δεδομένα, το να μπει ένα γκολ έως το ημίχρονο δεν το αποκλείω και η τιμή του είναι πολύ καλή (1.70).

Ιταλία – Ιρλανδία: η Ιταλία έκανε το 2/2 στο ξεκίνημα του ομίλου της και η σκέψη είναι ήδη στον νοκ-άουτ αγώνα της 27ης Ιουνίου. Ευλόγως αδιάφοροι βαθμολογικά οι «ατζούρι» στο σημερινό, τελευταίο ματς του γκρουπ αφού έχουν ήδη προκριθεί ως πρώτοι ενώ το (πάντα έγκυρο, για όσους τον διαβάζουν χρόνια και στο «Match Money») ρεπορτάζ του Γιάννη Γιαννούλα δίνει εκτενές rotation από πλευράς Αντόνιο Κόντε. Οι Ιρλανδοί έχουν ως μότο στο Euro της Γαλλίας το «Believe» και… το πιστεύουν. Αλλωστε  έχουν νικήσει και στο παρελθόν τους Ιταλούς σε μεγάλο τουρνουά (1-0 το 1994 στο Μουντιάλ των ΗΠΑ), το θέμα είναι… τι μπορούν. Μόνο νίκη θέλουν, αλλά και με σκορ τέτοιο ώστε να καλύψει διαφορά τερμάτων στον όμιλο με τη Σουηδία (1-4 οι Ιρλανδοί τώρα, 1-2 οι Σουηδοί). Αν φυσικά οι Σουηδοί νικήσουν τους Βέλγους.
Προφανώς και το 3.40 της ιρλανδικής νίκης αποτελεί
value bet, ωστόσο εμπειρικά έχω μάθει να αποφεύγω τέτοια ματς και ας επιβεβαιώνεται το επικρατέστερο σενάριο (όπως π.χ. το Γαλλία – Ελβετία 0-0, την Κυριακή…). Εξ ου και προτίμησα, σε καλή τιμή (2.25) το να σκοράρουν αμφότερες ενώ το να το βάλουν γκολ οι Ιρλανδοί είναι στο 1.70…

Σουηδία – Βέλγιο: προμηνύεται… μάχη και δεν έχω ξεγραμμένη την παρέα του Ιμπραΐμοβιτς αν και έχει παίξει άθλια ως τώρα, αντιθέτως η βελγική άμυνα με την τριάρα επί των Ιρλανδών δεν συνάντησε τόσες δυσκολίες όσες θα βρει ενάντια στον Ζλάταν… Δεν αποκλείω τον άσο (ανέβηκε στο 5.45!), κράτησα πάντως το αμφίτερμα στο 2.08. Κάτι σε 1-1 μου κάνει, με ισοπαλία οι Βέλγοι βγαίνουν δεύτεροι ό,τι και να κάνει η Ιρλανδία… Αντε, και για το ονόρε (επειδή ο Ζλάταν αποσύρεται από την εθνική μετά το Euro) να ψάξεις γκολ του Ιμπραΐμοβιτς…

Το πλήρες άρθρο, οι επιλογές και ο τρόπος στοιχηματισμού στο ilovebet.com.

Νίκος Μποζιονέλος (Facebook page, Twitter, Google+)




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου