Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Patent ρίσκου και κάρτες-Του Νίκου Μποζιονέλου




Υπάρχει μια μεγάλη αλήθεια σε ό,τι αφορά στο ποδόσφαιρο γενικότερα: ότι δεν μετράει το πώς θα το κάνεις, αρκεί να το κάνεις! Θυμάστε… εμάς, το 2004; Σκεφτείτε λίγο την Αγγλία η οποία ο (κατά τα άλλα μυρωδιάς, άμπαλος και, κατ’ εμέ, βλαξ) Ρόι Χόντγκσον είχε δίκιο όταν έλεγε ότι «κάναμε τόσες φάσεις σε τρία ματς και με την Ισλανδία δεν είχαμε μυαλό για μια οργανωμένη προσπάθεια».


Συνεπώς, όπως και να προκρίθηκε η Πορτογαλία στους «8» μετράει ότι απέκλεισε τους Κροάτες (σ.σ. ο Φερνάντο Σάντος είπε: «Βαρετοί εμείς; Αυτό βρήκαν να πουν οι Κροάτες επειδή αποκλείστηκαν») και πέφτει πλέον πάνω στους εξαιρετικούς, μέχρι στιγμής, Πολωνούς, στον πρώτο –χρονικά – προημιτελικό του Euro 2016.
Η Πορτογαλία δεν έχει κάνει νίκη ακόμη στο Euro. Αλλά δεν έχει ηττηθεί κιόλας, κι αυτό είναι υπέρ της. Μπορεί η ομάδα του Φερνάντο Σάντος να μην έχει θέλξει με το ποδόσφαιρο που έχει παίξει έως τώρα αλλά, μεταξύ μας, πλην του σταρ Κριστιάνο Ρονάλντο και του «σκύλου» χαφ Βίλιαμ Καρβάλιο, ουδείς άλλος παίζει καλά. Εδώ, καλά καλά, οι Ιβηρες παίζουν χωρίς φορ, με εξτρέμ που εναλλάσσουν θέσεις με τον CR7… 4-4-2 στα… χαρτιά, 4-3-3 πρακτικά.
Ούτε η Πολωνία έχει ηττηθεί όμως! Και την εκτίμησα όταν κράτησε, με άνεση, το 0-0 με τη Γερμανία… Εχει παίξει άψογα μέχρι στιγμής, πλην του… μισού αγώνα με την Ελβετία όπου μετά το 60ό λεπτό τους βγήκε κούραση, ο Ανταμ Ναβάλκα δεν το χειρίστηκε σωστά αλλά εντέλει η πρόκριση ήρθε στα πέναλτι. Και όλα αυτά χωρίς ούτε ένα γκολ από τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο οποίος αν βρει (πείτε μου ότι δεν θα είναι βασικός…) απέναντί του τον 38χρονο Ρικάρδο Καρβάλιο, ίσως τον… εκθέσει.
Αναφορικά με τις αποδόσεις, το 2.40 της Πορτογαλίας καταδεικνύει ότι οι μπουκ βλέπουν φαβορί σε υψηλή τιμή. Οσο κι αν μπορεί, και πιθανώς να το κάνει, να βρει γκολ μπροστά η Πολωνία άλλο τόσο κινδυνεύει στα μετόπισθεν από το (ταχύ) ντουέτο των Ρονάλντο και Νάνι.
Διαιτητής ορίστηκε ο Γερμανός Φέλιξ Μπριχ,
max φαβορί για τελικό αν δεν προκριθεί η Γερμανία και μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει δικαιώματα. Στα Αγγλία – Ουαλία και Σουηδία – Βέλγιο, ενδεικτικά, έδωσε κατά μέσο όρο 22 φάουλ (λίγα, για τον μέσο όρο του τουρνουά).
Για κάρτες, οι Πολωνοί μάζεψαν οκτώ σε τέσσερα ματς και οι Πορτογάλοι… δύο. Μόνο. Λόγω της ιδιοσυγκρασίας του ματς, το πολωνικό
over 2,5 καρτών στο 2.20 μου αρέσει…

Αύριο, το Βέλγιο, που επιτέλους έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και απέκλεισε την Ουγγαρία με εμφατικό τρόπο (σ.σ. και με εξέθεσε…), καλείται να πετάξει εκτός την Ουαλία η οποία έκανε τα… δέοντα ενάντια στη Βόρεια Ιρλανδία και (μια φάση, ένα γκολ, άντε γεια), με ηγέτη τον Γκάρεθ Μπέιλ, ονειρεύεται… τετράδα.
Στοιχηματικά, αυθόρμητα το μάτι πήγε… στο over. Η επιθετική δεινότητα του Βελγίου συνδυάστηκε με την αποτελεσματικότητα στο 4-0 επί των Ούγγρων (δεύτερη σερί φορά, μετά την Ιρλανδία…) πλην όμως η ομάδα του Μαρκ Βίλμοτς είχε ξανά «κενά» διαστήματα στο παιχνίδι της και μέχρι να σκοράρει για δεύτερη φορά… ίδρωσε. Η Ουαλία, στην επικράτηση επί των Βορειοϊρλανδών, δεν είχε τις επιθετικές εξάρσεις που τη διέκριναν στα ματς του ομίλου επειδή ήταν αγώνας όπου κλήθηκε να κάνει παιχνίδι και όχι να περιμένει και να βγει στην κόντρα: κάτι που θα πράξει ενάντια στους Βέλγους και θαρρώ ότι θα σκοράρουν, συμβάλλοντας στο over (του 2.35 παρακαλώ…).

Φυσικά, το μεγαλύτερο (από άποψη ονομάτων) ματς της οκτάδας θα λάβει χώρα το Σαββατόβραδο, ανάμεσα σε δύο από τις… πιο βαριές φανέλες αναφορικά με εθνικές ομάδες: της Γερμανίας, που προχώρησε χωρίς κόπο ως τα προημιτελικά, και της Ιταλίας η οποία… εκθρόνισε χθες την Ισπανία. Και με τη… σημείωση ότι η Ιταλία σε οκτώ ματς Euro ή Μουντιάλ δεν έχει ηττηθεί ποτέ από τη (Δυτική ή μη) Γερμανία: ποτέ! Οι «ατζούρι» αριθμούν σε Euro μια νίκη (στον ημιτελικό του 2012) και δύο ισοπαλίες και σε Μουντιάλ μια νίκη (ο τελικός του ’82), δύο νίκες στην παράταση ημιτελικών (’70 και ’06) και μια ισοπαλία (’78)!
Τα δεδομένα λένε πάντως ότι η μεν Γερμανία δεν έχει δεχτεί γκολ ακόμα, και με εξαίρεση το ματς της πρεμιέρας με την Ουκρανία (όταν και της έλειπε ο Χούμελς) δεν έχει καν δει τους αντιπάλους της να κάνουν ευκαιρία! Η δε Ιταλία θα περιμένει πίσω (κλασικά εικονογραφημένα), θα προσπαθήσει να προκαλέσει την άμυνα των Γερμανών να ανέβει ψηλά, μήπως και βρει ευκαιρία στην κόντρα: Με την Ισπανία βρήκε και αρκετές, μπορεί να το κάνει και με τη Γερμανία και να απειλήσει. Η νίκη των Γερμανών άνοιξε στο 2.20 και με βρίσκει να διαφωνώ: χαμηλή ως τιμή. Αντιθέτως, το συμβατικό 2-3 γκολ με τιμή στο 2.02 δεν είναι και άσχημη…
Μάλιστα, διάβασα το τελευταίο κείμενο του Θανάση Κελαντώνη και πιο πολύ στο μυαλό μου δεν θα μπορούσε να ήταν! Οντως, αν δεχθεί πρώτη γκολ η Ιταλία, τι
plan B υπάρχει;

Η οκτάδα κλείνει την Κυριακή με το Γαλλία – Ισλανδία: πού θα σταματήσει το… παραμύθι; Αγνωστο, οι τύποι μου θυμίζουν πολύ… εμάς! Αφήστε που κάθε 12 χρόνια σε Euro σκάει… βόμβα (Δανία 1992, Ελλάδα 2004, 2016… ?). Η Ισλανδία στη νίκη επί της Αγγλίας είχε 37% κατοχή, 8 σουτ (έναντι 15) κι 2 κόρνερ (έναντι 7) ωστόσο, πρακτικά, δεν απειλήθηκε. Δεν θυμάμαι ούτε μια φάση όπου η άμυνά της… πελαγοδρόμησε. Και τούτο, ενάντια σε μια Γαλλία που είναι αρκετά «δυσκοίλια» στο σκοράρισμα μέχρι στιγμής, στέλνει προς αμφισβήτηση τον άσο του 1.40. Περιμένω να βγει και ο διαιτητής

Το πλήρες άρθρο, οι επιλογές και ο τρόπος στοιχηματισμού στο ilovebet.com.

Νίκος Μποζιονέλος (Facebook page, Twitter, Google+)


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου