Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

ΧΡΥΣΗ Ολυμπιονίκης η Αννα Κορακάκη!




Το πρώτο σκαλί του βάθρου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ανέβηκε η Αννα Κορακάκη, αφού ανακηρύχθηκε πρώτη στα 25 μέτρα με πιστόλι!


Η Δραμινή σκοπέυτρια κατέκτησε το χρυσό στα  25 μέτρα στο πιστόλι και έφτασε στα δύο μετάλλια στο Ρίο για την Ελλάδα, κάτι που έχει να συμβεί από το 1912 με τον Κωνσταντίνο Τσικλητήρα!

Στον τελευταίο αγώνα εξελίχθηκε... πραγματικό θρίλερ, καθώς παρότι η Κορακάκη προηγήθηκε με 6-0 η Γερμανίδα την ισοφάρισε σε 6-6 αλλά στις τελευταίες βολές η 20χρονη αθλήτρια ήταν πιο εύστοχη, νίκησε και πανηγύρισε έξαλλα!

Μετά έπεσε στην αγκαλιά του πατέρα της και προπονητή της, Τάσου Κορακάκη, που δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που έγινε! Αξίζει να σημειωθεί ότι από την αρχή του τελικού, η Αννα έδειξε  τις διαθέσεις της, καθώς ήταν η μοναδική που βρήκε στόχο και στις πέντε πρώτες βολές και προηγήθηκε.

Στις επόμενες πέντε, όμως, είχε δύο άστοχες και έπεσε στην τρίτη θέση! Με την ολοκλήρωση της τρίτης σειράςβολών, είχε δύο άστοχες και τρεις εύστοχες και ανέβηκε στην δεύτερη θέση. Στον τελικό ήταν η καλύτερη και δίκαια κατέκτησε το χρυσό!

 Η κατάταξη:
1. Άννα Κορακάκη (Ελλάδα)
2. Μόνικα Καρς (Γερμανία)
3. Χέιντι Γκέρμπερ (Ελβετία)
4. Γινγκγίνγκ Ζανγκ (Κίνα)
5. Εκατερίνα Κορσούνοβα (Ρωσία)
6. Νίνο Σαλουκβάντζε (Γεωργία)
7. Γιονγκ Σουκ Γιο (Β. Κορέα)

8. Αντοανέτα Μπόνεβα (Βουλγαρία)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου