Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Hillary προς FBI: Πείτε ότι ξέρετε!


Αποτέλεσμα εικόνας για hillary clinton 2016









Εξηγήσεις για την νέα έρευνα που διεξάγεται στα e-mail της από το FBI ζητά η υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ, κ. Χίλαρι Κλίντον, καλώντας το Ομοσπονδιακό Γραφείο Έρευνας να δώσει στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία το ταχύτερο δυνατόν.

«Είμαι βέβαιη πως για ό,τι κι αν πρόκειται, δεν θα αλλάξει το συμπέρασμα στο οποίο (το FBI) είχε καταλήξει τον Ιούλιο», σημείωσε η υποψήφια. «Είναι επιτακτική ανάγκη το Γραφείο να δώσει εξηγήσεις για το ζήτημα, χωρίς καμιά καθυστέρηση», πρόσθεσε. «Ο αμερικανικός λαός πρέπει να μάθει όλα τα γεγονότα αμέσως».

Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Ντε Μόιν, στην Άιοβα, η υποψήφια των Δημοκρατικών τόνισε πως « ο ίδιος ο διευθυντής (του FBI Τζέιμς Κόμεϊ) είπε ότι δεν γνωρίζει εάν τα μηνύματα στα οποία αναφέρθηκε στην επιστολή του είναι σημαντικά ή όχι».

«Βρισκόμαστε 11 ημέρες πριν από αυτές που πιθανόν είναι οι σημαντικότερε εκλογές κατά τη διάρκεια της ζωής μας. Η ψηφοφορία έχει ήδη αρχίσει στη χώρα. Οι Αμερικανοί έχουν δικαίωμα να πληροφορηθούν τα στοιχεία αμέσως», επέμεινε η Κλίντον.

Ο νέος κύκλος ερευνών του FBI ξεκίνησε όταν στοιχεία ανακαλύφθηκαν στο πλαίσιο μιας άσχετης έρευνας. Συγκεκριμένα πράκτορες του FBI κατάσχεσαν συσκευές που ανήκουν σε μια στενή συνεργάτιδα της Κλίντον, τη Χιούμα Αμπεντίν, και τον σύζυγό της, Άντονι Ουάινερ.

Ο Ουάινερ, πρώην μέλος Κογκρέσου, που παραιτήθηκε όταν αποκαλύφθηκε πως είχε στείλει e-mail με άσεμνο περιεχόμενο, αντιμετωπίζει έρευνα του FBI διότι φέρεται να είχε ανταλλάξει μηνύματα με μια 15χρονη. Τα επίμαχα μηνύματα είχαν σταλεί από την Αμπεντίν στην Κλίντον από φορητό υπολογιστή που ανήκει στον Ουάινερ.

«Δεν ξέρουμε τι να πιστέψουμε (...) Γι’ αυτό το FBI έχει την ευθύνη να μας πει περί τίνος πρόκειται», συμπλήρωσε. Παράλληλα επέπληξε τον Τζέιμς Κόμεϊ, διότι έστειλε επιστολή μόνο σε προέδρους επιτροπών του Κογκρέσου—είναι όλοι Ρεπουμπλικάνοι—χωρίς η ίδια να ενημερωθεί.

Από μέρους του ο επικεφαλής της εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον, Τζον Ποντέστα, αναφέρθηκε στο περιστατικό χαρακτηρίζοντας ως «εκπληκτικό» τον γεγονός ότι το FBI επέλεξε να δημοσιοποίησε την επιστολή λίγες μέρες πριν από τις εκλογές. Και ο ίδιος με τη σειρά του ζήτησε από τον διευθυντή να δώσει στον Αμερικανικό λαό τις λεπτομέρειες που αξίζει για την έρευνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου