Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Σύμπλευση Δράσης με ΝΔ

Αποτέλεσμα εικόνας για νεα δημοκρατια γραφεια

Θέμα ωρών φαίνεται ότι είναι η προσχώρηση της Δράσης του κ. Θόδωρου Σκυλακάκη στη ΝΔ, που –εκτός απροόπτου– αναμένεται να ανακοινωθεί επισήμως σήμερα, αφού θα έχει προηγηθεί συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Σκυλακάκη.

Η συμπόρευση της Δράσης με τη ΝΔ αναμένεται να ακολουθήσει το μοντέλο της συνύπαρξης με αυτονομία του φορέα. Δεν θα υπάρξει, δηλαδή, ένταξη του σχήματος στη ΝΔ, αλλά συνεργασία της Δράσης, η οποία θα διατηρήσει την αυτοτέλειά της.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έχει απευθύνει επανειλημμένως προσκλητήριο συστράτευσης σε όλες τις φιλοευρωπαϊκές μεταρρυθμιστικές δυνάμεις, ενώ η Πειραιώς παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στον χώρο του προοδευτικού μεταρρυθμιστικού Κέντρου και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται σε απευθείας προσωπική επαφή με αρκετά στελέχη του «ενδιάμεσου» χώρου. 

Σημειώνεται ότι από το βήμα του συνεδρίου της Δράσης ο πρόεδρος της ΝΔ είχε κάνει λόγο για την ανάγκη να υπάρξει μια μεταρρυθμιστική κυβέρνηση που θα μιλήσει με θάρρος και θα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις, ενώ στρατηγικός του στόχος είναι η ΝΔ να είναι στις επόμενες εκλογές ο βασικός εκφραστής μιας μεγάλης μεταρρυθμιστικής συμμαχίας. 

Από την πλευρά του, και ο πρόεδρος της Δράσης έχει αναφερθεί στην ανάγκη ενός συνολικού πακέτου τολμηρών μεταρρυθμίσεων που θα πρέπει να εφαρμόσει η επόμενη κυβέρνηση, προκειμένου να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Τέλος, να αναφερθεί ότι μέχρι πρότεινως η Δράση συνεργαζόταν με το Ποτάμι.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου