Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Γκιουλέκας: «Η ΝΔ θα επανιδρύσει το ΥΜΑΘ»

Σχετική εικόνα

Του 
Βαγγέλη Πλάκα

«Πρόθεση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας είναι η ανασύσταση και η αναβάθμιση του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης», δηλώνει στη «ΜτΚ» ο βουλευτής και τομεάρχης Μακεδονίας-Θράκης Κώστας Γκιουλέκας. «Η υποβάθμιση της Βορείου Ελλάδος συνεχίζεται. Πρώτα υποβάθμισε το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, αναθέτοντας τη σχετική αρμοδιότητα σε υφυπουργό. 

Στην συνέχεια, ίδρυσε το γραφείο πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, περιθωριοποιώντας ακόμη περισσότερο το ρόλο και τις αρμοδιότητες της σημερινής υφυπουργού. Τώρα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ολοκληρώνει την πολιτική υποβάθμισης προωθώντας διατάξεις, όπως συμβαίνει στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, οι οποίες μεταφέρουν όλες τις αρμοδιότητες και τις διάφορες διευθύνσεις που λειτουργούσαν στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, όπως δύο κεντρικά συμβούλια, στο νέο υποβαθμισμένο και περιθωριοποιημένο υφυπουργείο», ανέφερε ο κ. Γκιουλέκας σε ανακοίνωσή του προ ημερών, με αφορμή διατάξεις που προωθούνται από την κυβέρνηση σε νομοσχέδιο που συζητήθηκε στην κοινοβουλευτική επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης. Πάντως, ο πρόεδρος της ΝΔ στη συνέντευξη που έδωσε προ λίγων εβδομάδων στη «ΜτΚ» είχε αποφύγει να δεσμευθεί για επανασύσταση του ΥΜΑΘ, αλλά είχε αναφερθεί στην κατάργηση του πρωθυπουργικού γραφείου Θεσσαλονίκης σε περίπτωση που το κόμμα του σχηματίσει κυβέρνηση. 

«Στην εποχή του διαδικτύου δεν χρειάζονται τοπικά γραφεία για τους πρωθυπουργούς. Η οργάνωση της δικής μας κυβέρνησης θα αποτυπωθεί στο πρώτο νομοσχέδιο που θα νομοθετήσει η νέα Βουλή. Και να είστε βέβαιοι ότι θα είναι καινοτόμα τόσο ως προς τη δομή της, όσο και ως προς τη στελέχωσή της».

Δημοσιεύτηκε στη 
«Μακεδονία της Κυριακής» 
στις 19 Φεβρουαρίου 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου