Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

ΝΔ: Άρχισαν οι κόντρες στη Θεσσαλονίκη

Σχετική εικόνα

ΠΗΓΗ: politikapress.wordpress.com
Βαγγέλης Πλάκας

Κάθε άλλο παρά ευχάριστη ατμόσφαιρα επικρατεί αυτή την περίοδο στο στρατόπεδο της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη. Υπάρχουν βέβαια αυτά που φαίνονται, όπως τα επεισόδια μεταξύ γαλάζιων φοιτητών στα κεντρικά γραφεία της Διοικούσας Επιτροπής, αλλά και άλλα που δεν φαίνονται όπως οι υπόγειες κόντρες που έχουν ήδη αρχίσει να εκδηλώνονται μεταξύ βουλευτών, πολιτευτών και εν δυνάμει υποψηφίων στις επόμενες εκλογές.

“Λόγω ειδικών συνθηκών, οι οποίες διαμορφώθηκαν από τις τελευταίες φοιτητικές εκλογές, τα μητρώα μελών της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Θεσσαλονίκης θα εκκινήσουν εκ του μηδενός. Συνεπώς, τα μητρώα μελών της οργάνωσης θα είναι ανοιχτά από 20.02.2017 έως 24.02.2017 και από 28.02.2017 έως και 01.03. (ώρες 14:00–20:00), οπότε και θα δύνανται να εγγράφονται τα νέα μέλη, τα οποία και θα έχουν αποκλειστικώς δικαίωμα ψήφου στις επερχόμενες εσωπαραταξιακές εκλογές”. Αυτό ανέφερε η εγκύκλιος της ΔΑΠ ΑΕΙ η οποία έφερε και την ομόφωνη έγκριση του Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ. Μόνο που οι επανεγγραφές δεν ξεκίνησαν ποτέ λόγω των επεισοδίων που σημειώθηκαν μεταξύ φοιτητών στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ Θεσσαλονίκης όπου και πραγματοποιούνταν η διαδικασία. Δεκάδες φοιτητές της ΔΑΠ, οι οποίοι διαφωνούν με την διαδικασία εμπόδισαν με συγκεντρώσεις στο χώρο, την πραγματοποίηση των επανεγγραφών, ενώ δεν έλειψαν η ένταση μεταξύ γαλάζιων φοιτητών και προπηλακισμοί αλλά ακόμη και η ενημέρωση της αστυνομίας για την εκτόνωση της κατάστασης.

Πριν περίπου δύο μήνες στη Νομική Σχολή είχαν σημειωθεί και πάλι επεισόδια μεταξύ ΔΑΠιτών που ανήκουν σε διαφορετικές ενδοπαραταξιακές ομάδες. Το εμφυλιοπολεμικό κλίμα στη γαλάζια νεολαία καλλιεργήθηκε ήδη από την περασμένη άνοιξη και την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να επανιδρύσει την ΟΝΝΕΔ , μετά τα όσα είχαν γίνει στο συνέδριο της νεολαίας της ΝΔ στον Εύοσμο. Με την απόφασή του είχε διαφωνήσει ένα ικανό τμήμα της νεολαίας, με ισχυρά ερείσματα στις οργανώσεις της νεολαίας, που μάλιστα σε ένδειξη διαφωνίας είχαν “μποϋκοτάρει” και την ομιλία του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο.

Την ίδια ώρα που εξελίσσονται τα επεισόδια μεταξύ των ΔΑΠιτών στα γραφεία της ΝΔ Θεσσαλονίκης, στην αίθουσα συνεδριάσεων ο βουλευτής και τομεάρχης Μακεδονίας-Θράκης του κόμματος, Κώστας Γκιουλέκας είχε συνεδρίαση με τους προέδρους των Νομαρχιακών Οργανώσεων από τη Βόρεια Ελλάδα και λίγες ημέρες πριν με τα στελέχη της γραμματείας Οργανωτικού. Ο ίδιος αλλά και ο συνάδελφός του στην Α’ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης στον ίδιο χώρο, πριν κάποιες ημέρες, σε συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής είχαν αφήσει αιχμές για την δραστηριοποίηση στην εκλογική περιφέρεια της ευρωβουλευτού Μαρίας Σπυράκη, η οποία έχει “κλειδώσει” για υποψηφιότητα στις επόμενες εθνικές εκλογές. Είναι σύνηθες άλλωστε όταν ο κομματικός μηχανισμός μπαίνει σε προεκλογική λειτουργία και φουντώνουν οι συζητήσεις για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων, να υπάρχουν αντιδράσεις και υπόγειες εντάσεις μεταξύ βουλευτών, πολιτευτών αλλά και στελεχών που διεκδικούν μια θέση στα ψηφοδέλτια. 

Επομένως, η μη παρουσία βουλευτών και πολιτευτών (πλην του Κωνσταντίνου Ζέρβα) στην εκδήλωση που πραγματοποίησε η κα. Σπυράκη το προηγούμενο Σάββατο στους Αμπελόκηπους με θέμα την “Ενεργειακή Φτώχεια”, στην οποία παρεμπιπτόντως έδωσαν το παρών και οι δύο αντιπρόεδροι του κόμματος Κωστής Χατζηδάκης και Άδωνις Γεωργιάδης, μπορεί να εξηγηθεί με εσωκομματικούς όρους…

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου