Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

ΔΑΠ Νομικης ΑΠΘ: Αχρωμάτιστοι αγώνες με επίκαιρο χαρακτήρα


Δ.Τ. της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Νομικής ΑΠΘ για την σημερινή ήμερα:

Εργατική Πρωτομαγιά – Κομματικά αχρωμάτιστοι αγώνες με επίκαιρο χαρακτήρα!

Πριν από 131 χρόνια, η κοινότητα των εργατών κατέγραψε μία σημαντική στιγμή μαχητικότητας και αυταπάρνησης. Πρόκειται για το Μακελειό του Σικάγο το 1886 ,όταν

η αστυνομία άνοιξε πυρ κατά εργατών,οι οποίοι διεκδικούσαν οκτάωρη εργασία και καλύτερες εργασιακές συνθήκες,ωθούμενοι από τις επιτυχημένες διεκδικήσεις Καναδών συναδέλφων τους.

Το Μακελειό του Σικάγο αποτέλεσε το αποκορύφωμα των απεργιακών κινητοποιήσεων που έλαβαν μέρος στην ομώνυμη πόλη κι επρόκειτο για την αυθόρμητη και κομματικά αχρωμάτιστη διεκδίκηση των εργατών για καλύτερες συνθήκες εργασίας,οι οποίες έως τότε δεν υφίσταντο.Από τότε η ημέρα αυτή συνιστά ορόσημο και τηλαυγή φάρο ελπίδας και μίμησης για το παγκόσμιο εργατικό κίνημα και δέχεται αμέριστο σεβασμό και αποδοχή τόσο από τους εργαζομένους,όσο και από τους εργοδότες.

Κατά τα επόμενα χρόνια, πάρα πολλοί ήταν εκείνοι που καπηλεύθηκαν αυτόν τον αυθόρμητο και ακηδεμόνευτο αγώνα και καρπώθηκαν προσωπικά πολιτικά οφέλη.Πατώντας επί των πτωμάτων των νεκρών του Σικάγο έχτισαν πολιτικές καριέρες,ενώ ο αριστερός χώρος χρησιμοποίησε τη μέρα ως προσωπικό επίτευγμα με σκοπό να διευρύνει την πολιτική του δύναμη.

Ήρθε,πλέον,η στιγμή να προσεγγίσουμε αυτά τα γεγονότα υπό το πρίσμα της ιστορικής αλήθειας και να εμποδίσουμε όσους την χρησιμοποιούν ως εφαλτήριο για πολιτική άνοδο.Παράλληλα,οι αγώνες τον εργατών ουδεμία σχέση έχουν με τους ΄΄μπαχαλάκηδες΄΄ οι οποίοι εκμεταλλεύονται τη μέρα αυτή ως αφορμή διατάραξης της τάξης και διακινδύνευσης της ασφάλειας των πολιτών.

Ως μέλη της ΔΑΠ ΝΔΦΚ και ως φοιτητές εν γένει, αποτίουμε ιδιαίτερο φόρο τιμής στους θαρραλέους εργάτες που θυσιάστηκαν για το καλό όλων και όχι για να χτίσουν τις πολιτικές τους καριέρες νωχελικοί εργατοπατέρες.

Ας αποτελέσει η μέρα αυτή αφορμή συνεργασίας και γόνιμου διαλόγου μεταξύ εργατών και εργοδοτών για την εξασφάλιση των συμφερόντων αμφοτέρων,καθώς και αφορμή αφύπνισης του ελληνικού λαού,ο οποίος βιώνει τα πιο βάναυσα αντεργατικά μέτρα των τελευταίων ετών από μια δήθεν ΄΄αριστερή΄΄ κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου