Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Διάλογοι πολιτών: Γνωρίζοντας την Οικονομία - Διαλύοντας τους Μύθους

Φωτογραφία του Ιωάννης Π. Χουντής.

Το Κέντρο Αστικής Μεταρρύθμισης σας προσκαλεί στο νέο επιμορφωτικό πρόγραμμα του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, που έρχεται στη Θεσσαλονίκη, σε συνδιοργάνωση με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Τον νέο κύκλο επιμορφωτικών εκδηλώσεων με τίτλο «Διάλογοι Πολιτών» στηρίζει το Ινστιτούτο Πολιτικών Μελετών ‘’Κέντρο Αστικής Μεταρρύθμισης’’. 

Πρόκειται για μια ειδική επιμορφωτική εκδήλωση που συνδιοργανώνεται από το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και με την υποστήριξη του Κέντρου Αστικής Μεταρρύθμισης, που έρχεται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, την Τετάρτη 7 Ιουνίου και ώρα 18.00 μ.μ. στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (Τσιμισκή 29). 

Η εκδήλωση πραγματοποιείται και με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού.

Σκοπός του επιμορφωτικού αυτού προγράμματος είναι να τεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος η ιδιότητα του πολίτη στη σύγχρονη εποχή και να αναδειχθούν τόσο η σημασία των δικαιωμάτων του όσο και των υποχρεώσεων του απέναντι στο σύνολο.

Ειδικά σήμερα, η ιδιότητα του πολίτη είναι πιο επίκαιρη από ποτέ, σε μια εποχή όπου ο λαϊκισμός στην δημόσια σφαίρα γιγαντώνεται και η ανάγκη για υπευθυνότητα του κάθε πολίτη ξεχωριστά είναι το πρώτιστο ζητούμενο.

Στην εκδήλωση θα αναδειχθεί η σημασία επαρκούς γνώσης των πολιτών για βασικές οικονομικές έννοιες και η ανάγκη η χρηματοοικονομική παιδεία να ενταχθεί στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού μας συστήματος. 

Παράλληλα θα εξεταστεί ο οικονομικός αναλφαβητισμός και ο λαϊκισμός που ενυπάρχει στον δημόσιο διάλογο γύρω απο οικονομικούς και χρηματοπιστωτικούς όρους και θεωρίες που κατακλύζουν την καθημερινότητα μας. 

Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνει ο Α’ Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΘ κ. Εμμανουήλ Βλαχογιάννης, ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, η Πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής κ. Ρόδη Κράτσα, και ο Γενικός Διευθυντής του Κέντρου Αστικής Μεταρρύθμισης, κ. Γιάννης Παπαγεωργίου. 

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι οι κ.κ. :

Νικόλαος Φίλιππας, 
καθηγητής στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, Ιδρυτής Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού «Αναγκαιότητα της Χρηματοοικονομικής Εκπαίδευσης των Πολιτών, Παγκόσμια Πρόκληση, Μέθοδοι αντιμετώπισης» 

Μιχάλης Αργυρού, 
Αναπληρωτής Καθηγητής Οικονομικών, Cardiff University,   
«Χρηματοοικονομικές εξελίξεις και επενδυτικές αποφάσεις: H σημασία του Εξωτερικού Περιβάλλοντος» 

•  Σάκης Μουμτζής-Ιστορικός- Πολιτικός Αναλυτής, 
«Λαϊκισμός και σύνθετοι οικονομικοί όροι: Η πρόκληση για τον σύγχρονο πολίτη». 

Στο τέλος της εκδήλωσης θα ανοίξει ο διάλογος με τους πολίτες που θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση.

Συντονίστρια της εκδήλωσης είναι: 
η Βασιλική (Βίκη) Νάκου, Δημοσιογράφος -Ιστορικός – Πολιτισμιολογος, Μέλος Π.Ε. ΝΔ, Αναπληρώτρια Γραμματέας Σχέσεων Κοινωνίας - Κόμματος , Μέλος Δ.Σ. Ινστιτούτου Δημοκρατίας "Κωνσταντίνος Καραμανλής".

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Δευτέρα 5 Ιουνίου στο: info@idkaramanlis.gr.

Ευχαριστούμε τον χορηγό φιλοξενίας: CITY HOTEL, www.cityhotel.gr-  (Κομνηνών 11, Θεσσαλονίκη).

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου