Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Προοπτικές από την Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας με το Προξενείο της Γαλλίας



Με συγκίνηση υπεγράφη το μεσημέρι της Παρασκευής, στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Καστοριάς, το σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας  με το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και το Γενικό Προξενείο της Γαλλίας.

Το σύμφωνο δημιουργεί τις προϋποθέσεις για κοινές εκπαιδευτικές, πολιτιστικές, επιστημονικές και ερευνητικές δράσεις.

Την αξία του συμφώνου αποδεικνύει η παρουσία στην εκδήλωση του κ. Phillipe Ray, Γενικού Πρόξενου της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη & Διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Ray εξέφρασε την πεποίθηση πως η συμφωνία θα ωφελήσει και τις δύο πλευρές με την ανταλλαγή ιδεών και τεχνογνωσίας, αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Καστοριάς, στον οικονομικό και τουριστικό τομέα.

«Πρώτη πράξη» της συμφωνίας η παρουσία της Καστοριάς στη Διεθνή Έκθεση του βιβλίου Θεσσαλονίκης (3-6 Μαΐου 2018) με τιμώμενες τις χώρες της Γαλλοφωνίας, όπου περισσότεροι από 400.000 επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τα μυστικά της περιοχής μας.

Στην έκθεση θα παρευρεθούν ομάδες σπουδαστών του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων, σε συνεργασία με φοιτητές του τμήματος Γαλλικών Σπουδών του Α.Π.Θ.!


Στην τελετή έδωσαν το παρών η Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Καστοριάς κα Μαρία Αντωνίου, φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο Πρύτανης του ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας κος Γκανάτσιος, σπουδαστες και εκπαιδευτικοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου