Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

O Πρόεδρος του EuroGroup βλέπει εκλογές στην Ελλάδα το... φθινόπωρο;

Αποτέλεσμα εικόνας για Μάριο Σεντένο

Βόμβα πρόωρων εθνικών εκλογών στην Ελλάδα μετά την ολοκλήρωση του τρέχοντος Μνημονίου έριξε με δηλώσεις του ο Πρόεδρος του EuroGroup, κ. Μάριο Σεντένο.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, ο Πορτογάλος πολιτικός υποστήριξε σε συνέντευξή του στο Euronews ότι από τα τέλη Αυγούστου θα ξεκινήσει ένας μεταβατικός πολιτικός και εκλογικός κύκλος στην Ελλάδα, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα «η επόμενη κυβέρνηση να διατηρήσει την αίσθηση της ιδιοκτησίας του προγράμματος».

Είτε γνωρίζει πολλά περισσότερα από αυτά που αφήνει να εννοηθούν, είτε απλά ερμηνεύει τις κινήσεις Τσίπρα, ο Μάριο Σεντένο εξέφρασε στο Euronews τη βεβαιότητα πως η Ελλάδα μπορεί να βγει με επιτυχία από το υπάρχον δημοσιονομικό πρόγραμμα.

Όπως απάντησε σε σχετική ερώτηση: 

«Είναι ένα στοίχημα, το οποίο αισθανόμαστε ότι θα επιτύχει. Είμαστε αισιόδοξοι. Το σημαντικότερο αυτή τη στιγμή είναι να προσδώσουμε στην ελληνική κυβέρνηση, στις ελληνικές αρχές και στην κοινωνία, το αίσθημα της ιδιοκτησίας για το μέλλον τους. Αποδίδω μεγάλη σημασία σε αυτό το ζήτημα -καθώς κινούμαστε σε ένα μεταβατικό στάδιο ανάμεσα σε πολιτικούς και εκλογικούς κύκλους στην Ελλάδα. 

Είναι πολύ σημαντικό η επόμενη κυβέρνηση να διατηρήσει αυτή την αίσθηση της ιδιοκτησίας για όλη τη διαδικασία. Γιατί είναι μια πολύ δύσκολη διαδικασία» απάντησε ο πρόεδρος του Eurogroup, βάζοντας φωτιά στο πολιτικό σκηνικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου