Κυριακή 24 Ιουνίου 2018

Πρώτα αποτελέσματα στην Τουρκία: Προηγείται ο Ερντογάν με 52,5% στο 10% καταμέτρηση

Αποτέλεσμα εικόνας για turkey election 2018

Στις 5 έκλεισαν οι κάλπες των προεδρικών και βουλευτικών εκλογών και πριν από λίγα λεπτά έγινε γνωστό το πρώτο συγκεντρωτικό αποτέλεσμα. 

Με καταμετρημένο το 9,2% ο Ταγίπ Ερντογάν προηγείται με 52,56%, ποσοστό που αν επιβεβαιωθεί μέχρι το τέλος τον οδηγεί ξανά στην ηγεσια τής χώρας από τον πρώτο γύρο.

Στη δεύτερη θέση ακολουθεί ο Μουχαρέμ Ιντζέ με 26,5%, ενώ ο ηγέτης του φιλοκουρδικού κόμματος Σαλατίν Ντεμιρτάς - που βρίσκεται στη φυλακή - φαίνεται να παίρνει 11,8%. Η ακροδεξιά Μεράλ Ακσενέρ λαμβάνει 7,12%.

Στην κάλπη των βουλευτικών εκλογών η συμμαχία τού Ερντογάν με τους Γκρίζους Λύκους βρίσκονται στο 45,38 %, το κεμαλικό κόμμα τού Κιλιτσντάρογλου 26,77, το «Καλό Κόμμα» της Ακσενέρ και το φιλοκουρδικό 7,65 %.

Η εκλογική επιτροπή απαγορεύει τη μετάδοση αποτελεσμάτων μέχρι τις 9 τοπική ώρα, ώστε να διασφαλίσει ότι έχει ολοκληρωθεί πραγματικά η ψηφοφορία σε κάθε εκλογικό κέντρο, αλλά μόλις βεβαιωθεί ότι ψήφισαν όλοι όσοι περίμεναν στις ουρές, αναμένεται να επισπεύσει την έναρξη μετάδοσης αποτελεσμάτων.

Νωρίτερα μεταδόθηκε η πληροφορία ότι άγνωστοι άνοιξαν πυρ σε εκλογικό κέντρο στην επαρχία Ερζερούμ με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο τοπικός επικεφαλής του εθνικιστικού «Καλού Κόμματος» και άλλα τρία στελέχη. 

Τους θανάτους τους επιβεβαίωσε ο Μουσταφά Γκιουλντογάν, αξιωματούχος του κόμματος.

Η αντιπολίτευση κατήγγειλε για απόπειρες νοθείας. Όπως αναφέρεται συνελήφθησαν τέσσερα άτομα στο Σουρούς κατηγορούμενα για καλπονοθεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου