Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

Ποιος φταίει;

Αποτέλεσμα εικόνας για κινετα φωτιες

Υπογράφει η
Μαρία Κιοσεπαρά
Ιστορικός - Αρχαιολόγος Α.Π.Θ.

Φωτογραφία της Maria Kiosepara.

Στις σελίδες της σύγχρονης ιστορίας καταγράφεται από χθες ένα από τα πιο μελανά κεφάλαια της χώρας μας.

Η Αττική φλέγεται! Οι άνθρωποι θρηνούν.Δεκάδες οι τραυματίες και πολλές οι αδικοχαμένες ψυχές. Ο πύρινος εφιάλτης χτύπησε το πρωί της Δευτέρας στην Κινέτα. Οι φλόγες δεν άργησαν να εξαπλωθούν και στις ευρύτερες περιοχές. 

Οι προσπάθειες που καταβάλλονται από το πυροσβεστικό σώμα είναι τεράστιες, καθώς κι από τις ένοπλες δυνάμεις αλλα και τους εθελοντές. Να σημειωθεί πως έγινε και έκληση για διεθνή βοηθεία ενώ πριν λίγες ώρες πραγματοποιήθηκε η άφιξη της Κυπριακής αποστολής. Η μάχη με την πυρκαγιά συνεχίζεται και δυστυχώς ο καιρός δεν είναι με το μέρος μας.

               Την θλίψη μας μεγαλώνει ακόμα περισσότερο το γεγονός οτι γίνονται σαφείς υπαινιγμοί τόσο από τον πρωθυπουργό όσο και απο τον υπουργό προστασίας του πολίτη πως η αιτία πρόκλησης της τραγωδίας αυτής δεν είναι άλλη από την άρρωστη κουλτούρα του εμπρησμού.

Η Ιστορία θα μπορούσαμε να πούμε πως σήμερα αποφάσισε να μας ειρωνευτεί μιας που η σημερινή μέρα αποτελεί την 44η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας. Η μάλλον η ανθρώπινη απληστία,εκδικητικότητα και ματαιοδοξία αποφάσισαν να χλευάσουν το  σημαντικότερο κεκτημένο μας. Την ελευθερίας μας και την Δημοκρατια μας. Δεν υφίστανται αυτα τα αγαθά πλέον όταν ανθρωπινό χέρι μας έκανε όλους δέσμιους του ψυχικου αλλά και σωματικού πόνο που προκάλεσε η φωτιά.

Όσο ο καπνός και αν κυριάρχησε όμως η σκια της ελπίδας ίσως αρχίσει να αχνοφαίνεται αν ο λαός μας ενωθεί. Όλοι μαζί μπορούμε να επουλώσουμε τις πληγές αρκεί να σφίξουμε τα χέρια!

Καλό Κουράγιο σε όλους. 
Καλό παράδεισο σε αυτούς που έφυγαν έτσι άδικα από την ζωή...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου