Κυριακή 19 Αυγούστου 2018

BBC: Λίγες οι ελπίδες των νέων στην Ελλάδα




Με αφορμή την έξοδο της Ελλάδας από τα προγράμματα διάσωσης το BBC επικεντρώνεται στις δραματικές επιπτώσεις της κρίσης ιδιαίτερα στους νέους.
Κάνει αναφορά στην υψηλή ανεργία και στη μετανάστευση που αποτελεί μάστιγα για μια χώρα που γερνάει.

Στο δημοσίευμα υπενθυμίζεται πρόσφατη δημοσκόπηση από την οποία προκύπτει ότι τρεις στους τέσσερις υποστηρίζουν αφενός ότι η χώρα έχει λάθος κατεύθυνση και αφετέρου ότι τα Μνημόνια αντί να σώσουν την Ελλάδα τη ζημίωσαν.

«Οι φόροι παραμένουν υψηλοί και το 90% των Ελλήνων πιστεύει ότι οι δανειστές θα συνεχίσουν να επιτηρούν στενά τη χώρα και τις δαπάνες της τα επόμενα χρόνια» επισημαίνεται στο άρθρο και τονίζεται ότι η κρίση που χτύπησε όλους τους Ελληνες αποδείχθηκε ιδιαίτερα σκληρή για τους νέους.

Το BBC κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην υψηλή ανεργία των νέων που για τους κάτω των 25 φτάνει το 58%. «Οι άνθρωποι είναι πεπεισμένοι, και δικαίως, ότι οι πολιτικές λιτότητας θα συνεχιστούν για χρόνια» δηλώνει στο BBC ο λέκτορας στο πανεπιστήμιο του Μπράιτον Βασίλης Λεοντίτσης. «Η καθημερινή πραγματικότητα των νέων Ελλήνων παραμένει εξαιρετικά αβέβαιη» προσθέτει.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου