Κυριακή 26 Αυγούστου 2018

Πόσο άραγε είναι ασφαλής η γυναίκα του σήμερα?

Αποτέλεσμα εικόνας για βια κατα των γυναικων

... Της Συμέλη Amelie 



Η Επιτροπή Human Rights Watch (2001 report) έδωσε στην δημοσιότητα στοιχεία στα οποία αναφέρεται πως το 2000 μία στις τρείς γυναίκες σε όλον τον κόσμο υπήρξε θύμα φυσικής κακοποίησης και μάλιστα από κάποιον ... γνωστό όπως ο σύζυγος ή κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας της.

Θέλω να αναφερθώ σε στοιχεία....θέλω να υπερτονίσω την βαρύτητα του προβλήματος και μέσα από αυτήν την μικρή γραπτή "κραυγή διαμαρτυρίας" να θυμίσω πως η γυναικεία κακοποίηση δεν είναι ένα ακόμη κοινωνικό φαινόμενο που ... βαρεθήκαμε να ακούμε στις ειδήσεις και να βλέπουμε στα επεισόδια της 10ης εντολής του Κοκκινόπουλου!!!

Σύμφωνα με την αναφορά της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων... Περού, Ιορδανία, Ηνωμένες Πολιτείες, Λεσότο... Οι άνδρες που τις χτυπούν, τις βιάζουν, τις κακοποιούν ή και τις σκοτώνουν για να επανορθώσουν την "χαμένη τιμή της οικογένειας" είναι μέλη της οικογένειας τους ή επιτηρητές τους!!!

Πακιστάν: Δύο τουλαχιστον γυναίκες τις καίνε ζωντάνες μέσα σε επεισόδια ενδο-οικογενειακής βίας...

Ιορδανία: άρθρο 340 του δικού τους Ποινικού Κώδικα προβλέπει το ελαχιστο της ποινής σε περιπτωση δολοφονίας γυναίκας μελούς της οικογένειας που γίνεται για "λόγους τιμής" και την προστασια των Ιορδανικών παραδόσεων απο τις "βρώμικες" δυτικές επιδράσεις!!!!

Καλιφόρνια-Τέξας των Η.Π.Α. (χρηματοδοτούμενη ερεύνα στις φυλακές):Το 18% των έγκλειστων γυναικών έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση από τους φύλακες.

Φυσικά και στην δική μας δυτική κοινωνία και μάλιστα στην Βόρεια Ευρώπη...Η Σουηδία η χώρα της «ανεκτικότητας» έχει σήμερα το υψηλότερο ποσοστό βιασμών στην Ευρώπη και το δεύτερο υψηλότερο στον κόσμο, δίπλα στο Λεσότο, μια μικρή χώρα στη Νότια Αφρική.

Καθώς η Σουηδία συνεχίζει να υποφέρει κάτω από την άγρια βαρβαρότητα του πολιτιστικού «εμπλουτισμού», τουλάχιστονπέντε γυναίκες βιάζονται κάθε μέρα στη μόνο στη Στοκχόλμη και ο αριθμός αυτός αυξάνεται. Αυτές είναι οι «θυσίες» στον Μολώχ του «πολυπολιτισμού».....

Παρακάτω σας παραθέτω  κάποια στοιχεία απο τα Ηνωμένα Έθνη...

Επίσημα στοιχεία ..που πρέπει να προβληματίσουν:

1. Λεσότο : 91,6

2 . Σουηδία: 53,2

3 . ΗΠΑ : 28,6

4. Ζιμπάμπουε : 25,6

5. Νορβηγία: 19,8

6. Ισραήλ : 17,6

Δεν σκοπεύω να σας κουράσω....αλλά στην χώρα με τον υψηλότερο φόρο τιμής για το 2012, σε γυναικείο "αίμα" λόγω βίας δεν γίνεται να μην αναφερθώ...Ινδία:Ανεξάρτητα από την τάξη, κάστα, θρησκεία όπου ανήκουν, οι Ινδές υπόκεινται σε μορφές βίας που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα με περισσότερους από έναν τρόπους. Η παραμόρφωση μέσω ρίψης οξέως, έχει ως στόχο (;) και τον παραδειγματισμό των άλλων που ενδεχομένως θα θέλουν να βγουν από τα στενά όρια των (ελάχιστων έως καμίας) ελευθεριών που τους παρέχονται. Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται, για παράδειγμα, στις γυναίκες που αρνήθηκαν πρόταση γάμου ή που ζητούν διαζύγιο. 

Στην Βόρεια Ινδία υπάρχει έντονο θέμα και με τις διώξεις γυναικών... για μαγεία, ενώ γενικότερα στη χώρα οι γάμοι μικρών κοριτσιών θεωρούνται μέρος της κουλτούρας και της ιστορίας. Για αυτό και οι γονείς που αποκτούν κορίτσια, το μόνο που τους μαθαίνουν είναι πώς να γίνουν καλές σύζυγοι. Αυτό... αν αφήσουν την εγκυμοσύνη να εξελιχθεί.

Η θεωρία της υποκουλτούρας της βίας υποστηρίζει ότι η εξηγηση της Βίας και του βιασμού βρίσκεται στο κοινωνικό περιβάλλον,για την Brownmiller(1975) και συγγραφεα του:"Against our will" η βία είναι ένα πολιτισμικό στοιχείο της εργατικής τάξης και των μειονοτήτων.

Η ανδρική βία σχετίζεται με την φτώχεια και τα κοινωνικά προβλήματά που αντιμετωπίζουν.

Άφησα ηθελημένα εκτός την Εμπορία Ανθρώπων και συγκεκριμένα γυναικών,το τρίτο κερδοφόρο εγκλημα ,μετά το εμπόριο ναρκωτικών και παρανομο εμπόριο όπλων,το γνωστό μας trafficking...Το 35% των θυμάτων σωματεμπορίας που «μεταφέρονται» στην χώρα μας για να γίνουν «αντικείμενο σεξουαλικής εκμετάλλευσης» είναι ανήλικα.

Και για να μην θεωρηθώ οτι προσωποληπτώ υπέρ και μόνο των γυναικών......η παρακάτω λίστα είναι απο το Κέντρο Προάσπισης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και αφορά άνδρες και γυναίκες και παιδιά:Το trafficking σε αριθμούς παγκοσμίως: 

27.000.000 σύγχρονοι δούλοι 20.900.000 θύματα αναγκαστικής εργασίας, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής εκμετάλλευσης 14.200.000 θύματα εργασιακής εκμετάλλευσης σε τομείς όπως οι αγροτικές καλλιέργειες, οι κατασκευές, η οικιακή εργασία και η βιομηχανική παραγωγή 4.500.000 θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης 5.500.000 παιδιά θύματα εμπορίας για σεξουαλική εκμετάλλευση ή μαύρη εργασία 127 χώρες προέλευσης θυμάτων σεξουαλικού trafficking – 137 χώρες προορισμού Μόνο 40.000 θύματα αναγνωρίστηκαν το 2013 σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στην Ελλάδα, το 2013 αναγνωρίστηκαν 99 θύματα εμπορίας, βάσει της Ελληνικής Αστυνομίας και του Τμήματος Καταπολέμησης της Εμπορίας Ανθρώπων. Μόνο 1 – 2% των θυμάτων καταφέρνουν να αποδράσουν από τους εκμεταλλευτές τους και να διασωθούν.

 "Έπιασα" ένα απέραντο προς συζήτηση,αναλύση και προβληματισμό θέμα......Νιώθω πολύ "μικρή" απέναντι στην "βρώμικη-σκούρα"απεραντοσύνη του...αλλά μια "κραύγη" δίπλα στις δικές σας...θα κάνει την φωνη μας πιο δυνατή...θα επιστρεψω έχω να πω πολλά...

...για την Dai...την Cam-Suze..την Ayauly...την Bibihul....την Olga..... Καµιά γυναίκα δεν επιθυµεί αυτό τον εφιάλτη. Οι περισσότερες από εµάς ήταν φυλακισµένες σε υπόγεια, κάτω από εγκαταλελειµµένες αποθήκες. Ακόµη και σήµερα µε πιάνει πανικός κάθε φορά που βρίσκοµαι να περιµένω σε ουρά. Ξανάρχονται οι εφιάλτες όλων των εξευτελισµών που έπρεπε να υποστώ. Μας έβαζαν στη σειρά, µπροστά σε πιθανούς πελάτες οι οποίοι µας διάλεγαν, σαν να ήµασταν εµπόρευµα.

Dai Κορέα Cam-Suze Αναγκάστηκα να δουλέψω εσωτερική σε σπίτι όταν ήµουν 6 χρονών. Κάθε µέρα ξυπνούσα στις 4 το πρωί. Έκανα τις δουλειές του σπιτιού, µετά ετοίµαζα τα παιδιά και τα πήγαινα στο σχολείο. Με έβαζαν να κουβαλάω νερό από την πηγή, που ήταν δύο ώρες µακριά µε τα πόδια. µακριά µε τα πόδια. Αν καθυστερούσα, µε έδερναν. Cam-Suze 15 ετών, Αϊτή Ayauly & Bibihul Κρατηθήκαµε όµηροι για 10 χρόνια σε ένα σουπερµάρκετ, όπου κάθε µέρα µας έβαζαν να µεταφέρουµε πολύ βαριά κιβώτια, ενώ οι ιδιοκτήτες του µαγαζιού µας απειλούσαν µε σωµατική και σεξουαλική βία για να εξασφαλίσουν την υπακοή µας. 

Ayauly & Bibihul Ουζµπεκιστάν OLGA Μου νοίκιασαν ένα διαµέρισµα και “εργαζόµουν” σε έναν οίκο ανοχής στο Μεταξουργείο, όπου σε 16 ώρες µπορεί να πήγαινα µε 100 άνδρες. Οι µόνοι άνθρωποι που έβλεπα ήταν η προαγωγός και ο οδηγός που µε πηγαινοέφερνε. Με τροµοκρατούσαν ότι αν φύγω θα µιλήσουν στην οικογένειά µου και απειλούσαν ότι θα τους κάνουν κακό. OLGA Σιβηρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου