Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

100 Χρόνια από τη Γέννηση του Κωνσταντίνου Κ. Μητσοτάκη

Αποτέλεσμα εικόνας για ίδρυμα κωνσταντίνος μητσοτάκης
Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο Δήμος Χανίων και το Ίδρυμα Κωνσταντίνος Κ. Μητσοτάκης διοργανώνουν εκδηλώσεις στη μνήμη του μεγάλου Έλληνα πολιτικού που άφησε για πάνω από μισό αιώνα ανεξίτηλο το στίγμα του στη δημόσια ζωή της χώρας.
Ο αείμνηστος πρώην πρωθυπουργός γεννήθηκε στις 18 Οκτωβρίου 1918, στην Χαλέπα Χανίων.
Οι εκδηλώσεις μνήμης, που θα πραγματοποιηθούν στην γενέτειρα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, τα Χανιά, περιλαμβάνουν τα αποκαλυπτήρια και την ονοματοδοσία της οδού «Κωνσταντίνου Μητσοτάκης» έξω από την πατρική του οικία, στις 18.00, ενώ στις 20.00, στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» θα ακολουθήσει εκδήλωση αφιερωμένη στη ζωή και στο έργο του πολιτικού άνδρα.

Αποτέλεσμα εικόνας για ίδρυμα κωνσταντίνος μητσοτάκης
Το Ίδρυμα Κωνσταντίνος Κ. Μητσοτάκης απέκτησε παρουσία και στα social media. Μπορείτε να ενημερωθείτε για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες του Ιδρύματος και να ζήσετε την ιστορία της νεότερης Ελλάδας μέσα από τα μάτια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στο Facebook, το Ιnstagram και το Youtube.
Σχετικά με το ΙΚΜ
Το Ίδρυμα Κωνσταντίνος Κ. Μητσοτάκης, αποτελεί νομική συνέχεια της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής εταιρείας “Ιστορικό Αρχείο Κωνσταντίνου Μητσοτάκη”, η οποία είχε ιδρυθεί το Νοέμβριο του 1998. Συστάθηκε με Προεδρικό Διάταγμα τον Απρίλιο του 2001 ως Κοινωφελής, Μη Κερδοσκοπικός Πολιτιστικός Οργανισμός (ΦΕΚ: Τεύχος Β´, Αρ. Φύλλου 480, 26/4/2001) και εδρεύει στον Κεραμεικό, επί των οδών Σαλαμίνος 2-4 και Ψαρομηλίγκου.
Διοικείται από εννεαμελές Διοικητικό Συμβούλιο, εποπτεύεται από τα Υπουργεία Οικονομικών και Πολιτισμού και οι πόροι του προέρχονται από ιδιωτικές δωρεές, συνδρομές και επιχορηγήσεις.
Σκοπός του Ιδρύματος, είναι η συστηματική μελέτη και έρευνα της ζωής και του έργου του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ως πνευματικού ανθρώπου και πολιτικού άνδρα. Ειδικότερα, αντικείμενο του Ιδρύματος αποτελεί η έρευνα και μελέτη της πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής ιστορίας της Ελλάδας από την περίοδο της δεκαετίας του ’40 και μετέπειτα, στην οποία είχε ενεργό συμμετοχή ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου