Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

ΚΙΝΑΛ... über alles: Στόχος ξανά η 3η θέση και ξεκάθαρο διψήφιο ποσοστό.

Σχετική εικόνα

Με στόχο το Κίνημα Αλλαγής να παρατάξει στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουνίου ότι καλύτερο διαθέτει από πλευράς ονομάτων, η Φώφη Γεννηματά, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του β' γύρου των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών αποφασίζει για τα ψηφοδέλτια. Σε εκκρεμότητα έχουν μείνει αρκετές θέσεις στις λίστες, ενώ ακόμα η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά της για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας θεωρείται περίπου αυτονόητο, οτι πρώτος θα είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που έχει ήδη ανακοινώσει οτι δεν θα είναι υποψήφιος με σταυρό στην Θεσσαλονίκη, αν και ο ίδιος σε πρόσφατη συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ άφησε την πρωτοβουλία της ανακοίνωσης στην Φώφη Γεννηματά:

«Δεν εναπόκειται σε εμένα να αποφασίσω. Εγώ ξέρετε είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος γιατί η προσπάθεια που έχω κάνει, η οποία είναι μια προσπάθεια που γίνεται στο όνομα της Δημοκρατίας, αποδίδει καρπούς και χαίρομαι γιατί αυτό, λίγο-πολύ, αναγνωρίζεται ή, εν πασει περιπτώσει συζητείται. Από εκεί και πέρα, η παράταξη έχει τους μηχανισμούς και τους τρόπου να εντοπίσει τις ανάγκες της και να προστατεύσει τον εαυτό της και την προοπτική της».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα συναντηθεί με την Φώφη Γεννηματά τις προσεχείς ημέρες ώστε να συμφωνηθεί η πορεία του κόμματος και η στρατηγική ενόψει των εθνικών εκλογών.

Ενα από τα προβλήματα που θα έχει να αντιμετωπίσει η Φώφη Γεννηματά είναι αυτό του Νίκου Παπανδρέου. Με δεδομένο οτι υποψήφιος σε αυτές τις εκλογές θα είναι ο Γιώργος Παπανδρέου στη Αχαΐα, και μάλιστα θα εκλεγεί χωρίς σταυρό, αν τοποθετηθεί στις λίστες και δεύτερος από την οικογένεια Παπανδρέου θα προκαλέσει πολλά σχόλια.

Την λύση ενδέχεται να δώσει η υποψηφιότητα του Νίκου Ανδρουλάκη στις εθνικές εκλογές, καθώς τυχόν εκλογή του και παραίτησή του απο το Ευρωκοινοβούλιο, θα επιτρέψει στον Νίκο Παπανδρέου να καταλάβει την έδρα, αφού είναι ο πρώτος επιλαχών.

Στόχος της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ είναι να ενισχύσει τις λίστες του κόμματος με όλα τα πρόσωπα που έχουν αναγνωρισιμότητα και πήγαν καλά στις ευρωεκλογές η τις αυτοδιοικητικές εκλογές σε επίπεδο σταυρών. Ετσι συζητείται να ενισχυθούν τα ψηφοδέλτια με τους Γιάννη Σγουρό και Παύλο Γερουλάνο, που τα πήγαν εξαιρετικά καλά ο ένας στην περιφέρεια και ο άλλος στον Δήμο Αθηναίων, ενώ επίσης υποψήφιος θα είναι και ο πρώην Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης που ήρθε 4ος σε ψήφος στις ευρωεκλογές, αμέσως μετά τον Νίκο Παπανδρέου.

Η Φώφη Γεννηματά μεταβαίνει την Παρασκευή στην Πάτρα, προκειμένου να στηρίξει τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα, ο οποίος βάλλεται από τοπικά στελέχη επειδή έχει κάνει «άνοιγμα» στον ΣΥΡΙΖΑ, και δεν έχει την στήριξη του πρώην υφυπουργού του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σπηλιόπουλου, ο οποίος έχει εκλεγεί τρίτος στην κούρσα για την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με σημαντικό ποσοστό (12,21%).

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου