Κυριακή 21 Ιουλίου 2019

ΚΙΝΑΛ: Επιμένουν αυτόνομα - Βολές κατά κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ

Σχετική εικόνα

Με δυσπιστία αντιµετωπίζει η Χαριλάου Τρικούπη την ανοιχτή πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ για τη δηµιουργία ενός ενιαίου ισχυρού προοδευτικού πόλου, ενώ την ίδια στιγµή η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ επαναλαµβάνει την απόφαση του Συνεδρίου για την αυτόνοµη πορεία του κόµµατος.

«Ακόµη και το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο για την αντιπροεδρία της Βουλής, ενώ ψήφισε τον κ. Τασούλα της Ν∆, µας βάζει σε υποψίες για την ειλικρίνεια του προοδευτικού µετώπου που ευαγγελίζονται – αφ’ ης στιγµής µάλιστα θεωρούν "όµορο" πολιτικό χώρο το Κίνηµα Αλλαγής», δήλωσε χθες χαρακτηριστικά ο Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Ο γραµµατέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ, αναλύοντας το εκλογικό αποτέλεσµα στο Νews247, υποστήριξε: «Οι πρόσφατες εθνικές εκλογές εδραίωσαν στο πολιτικό σκηνικό τρεις πολιτικές δυνάµεις, που όλες αύξησαν τα εκλογικά ποσοστά τους, φυσικά όχι µε τους ίδιους συσχετισµούς». Και συµπλήρωσε:

«Ο επιχειρούµενος µετασχηµατισµός, που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας, και που φάνηκε ήδη ότι έχει προκαλέσει εντάσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι µανδύας για να κρύψουν την παραδοσιακή πολιτική κοµµουνιστογενή ιδεολογική τους τοποθέτηση, την οποία δεν ενστερνίζονται όσοι στην πλειοψηφία τους ψηφίζουν το κόµµα».

Ο κ. Χριστοδουλάκης, µεταφέροντας την άποψη της Χαριλάου Τρικούπη, αναφέρθηκε στις υπουργοποιήσεις στελεχών που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ λέγοντας µε νόηµα ότι «ο καθένας έχει µια ιστορία και πρέπει να την τιµά».

Εκτός από τον γραµµατέα της ΚΕ, και άλλα στελέχη του ΚΙΝΑΛ εκφράζουν επίσης την πλήρη αντίθεσή τους για τον τρόπο µε τον οποίο διόρισε η κυβέρνηση τους γενικούς γραµµατείς και αναφέρονται στην περίπτωση Τσουβάλα, ο οποίος διαχειρίστηκε ως αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. τη φωτιά στο Μάτι και προ ηµερών ανέλαβε τη  Γενική Γραµµατεία Προστασίας του Πολίτη. 

«∆ηλαδή δεν είχαν να βάλουν κανέναν καλύτερο;», αναρωτήθηκε σχετικά ο γραµµατέας του ΚΙΝΑΛ και εστιάζοντας στον διορισµό των γενικών γραµµατέων πρόσθεσε ότι είναι το πρώτο δείγµα ανακολουθίας της προεκλογικής ρητορικής του Κυριάκου Μητσοτάκη και των µετεκλογικών πράξεων.

«Παρότι η Ν∆ είχε κάνει προεκλογική σηµαία της την αποκοµµατικοποίηση του κράτους, την εποµένη κιόλας των εκλογών επαναφέρει ενισχυµένη την κοµµατικοποίηση. 

Παρότι οι ίδιοι οι θεσµοί µας είχαν επιβάλει τον νόµο 4369/16, τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ καταστρατήγησε µε τις "φωτογραφικές" διατάξεις, η Ν∆, αντί να διορθώσει αυτή την παλαιοκοµµατική τακτική, ήρθε να αποτελειώσει την ισχύ του νόµου διορίζοντας η ίδια όλους τους γενικούς γραµµατείς» υπογράµµισε ο κ. Χριστοδουλάκης και επεσήµανε τις προτάσεις του ΚΙΝΑΛ:

«Εµείς, υπέρµαχοι της αποκοµµατικοποίησης του κράτους, θέσαµε την ανάγκη η στελέχωση των θέσεων αυτών να γίνεται µέσω ανοιχτής πρόσκλησης ενδιαφέροντος µε δηµόσια προκήρυξη, ώστε να προσέλθουν οι ενδιαφερόµενοι και εξ αυτών να επιλέγεται ο καλύτερος και ο καταλληλότερος. 

Χρειαζόµαστε δηµόσια διοίκηση που θα αποσυνδεθεί από την κοµµατική λειτουργία της εκάστοτε κυβερνητικής πλειοψηφίας. ∆υστυχώς ο διορισµός των γενικών γραµµατέων κατέδειξε ότι τα στερεότυπα του παρελθόντος µε τις “γαλάζιες” συνεντεύξεις ισχύουν και το 2019». 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου