Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019

Οφείλουμε να προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο για εμάς και τη γενιά μας


Επιμέλεια Συνέντευξης: 
Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς 

Νέα, έξυπνη, δραστήρια, όμορφη, 
ζει το σήμερα δυναμικά...

Αρχικά θα μου πεις τα βασικά για σένα αγαπητή: 
Καταγωγή, επάγγελμα, σπουδές, χόμπι, ασχολίες 
εκτός εργασίας, οικογένεια, κλπ. 

Λέγομαι Βόσσου Μαγδαληνή για τους φίλους Μάγδα. Είμαι 22 ετών και μένω στην Αθήνα. Έχω καταγωγή από τα Γιάννενα και τη Μάνη, εξαιρετικά μέρη και τα δυο τα αγαπώ εξίσου το ίδιο. Βρίσκομαι στο δεύτερο έτος του τμήματος  της Αγγλικής Φιλολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Τι κάνεις επαγγελματικά αυτόν τον καιρό; 
Με τι ασχολείσαι ή ετοιμάζεσαι να ασχοληθείς; 
Ποια τα πλάνα σου για την περίοδο αυτή; 

Επαγγελματικά ασχολούμαι με την εκπαίδευση και συγκεκριμένα παραδίδω μαθήματα αγγλικών καθώς δουλεύω και στον χώρο του promotion ως πωλήτρια στο πολυκατάστημα του Attica στο κέντρο της Αθήνας. Όταν δεν βρίσκομαι στην σχόλη ή στη δουλειά μου, μου αρέσει να περνάω χρόνο με την οικογένεια μου και τους φίλους μου. Επίσης μου αρέσει να βγαίνω βόλτα με την αδερφή μου και τον σκύλο μας τον Τίτο ένα μικρό γιόρκι. Ακόμα αγαπώ τον χορό,όλα  τα είδη με μια ιδιαίτερη αγάπη στο σύγχρονο, καθώς και την φωτογραφία με βλέπεις πάντα με μία κάμερα στο χέρι.

Είναι οι 50plus έτοιμοι να μας δεχθούν; 
Επαγγελματικά - Κοινωνικά.

Μιας και εκτίθεμαι καθημερινά στον χώρο της εργασίας θα έλεγα πως κυρίως στον τομέα της εκπαίδευσης τα πράγματα είναι πολύ ανταγωνιστικά όχι όμως με την έννοια του μπούλινγκ. Σαν νέοι έχουμε αρκετά φρέσκες ιδέες και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να τις παρουσιάσουμε σωστά για να έχουμε την ανάλογη ανταπόκριση και εμπιστοσύνη. Επαγγελματικά καθώς και κοινωνικό-πολιτικά όλο και περισσότεροι νέοι αναλαμβάνουν δράση το μόνο που χρειαζόμαστε από τις μεγαλύτερες γενιές είναι θα έλεγα μια παρότρυνση.

Είσαι ευαίσθητο και κοινωνικοποιημένο άτομο σε 
ότι αφορά κοινωνικά, πολιτικά, διεθνή, περιβαλλοντικά 
ζητήματα, θέματα γύρω από τα ζωάκια, κλπ; 

Χάρη στην οικογένεια μου και μερικούς δασκάλους που είχα ως πρότυπα είμαι αρκετά ευαισθητοποιημένο άτομο σε σχέση με κοινωνικά θέματα. Ασχολούμαι με ΜΚΟ οργανώσεις είτε δίνοντας κάποια  χρηματικά ποσά είτε με την παρουσία μου βοηθώντας τα παιδιά με το σχολείο τους ή με εξωτερικές δραστηριότητες. Κατά τ'άλλα η ανακύκλωση, η ελάχιστη χρήση πλαστικού είναι πια κομμάτι της καθημερινότητας και πιστεύω πως αν γίνεται από όλους σε κάποια χρόνια μπορεί να δούμε μια περιβαλλοντική αλλαγή. 

Ποιο το παράπονο σου από την γενιά μας; 
Τι σε ενοχλεί; Βλέπεις σημάδια βελτίωσης; 
Που εντοπίζεις το πρόβλημα, τι προτείνεις; 

Θα έλεγα πως όσο μεγαλώνουμε προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο για εμάς και τη γενιά μας. Όλο και περισσότεροι νέοι ασχολούνται με τα κοινά και εκφέρουν την άποψη τους για κοινωνικό-πολιτικά ζητήματα. Θεωρώ πως οι καιροί έχουν αλλάξει διότι πλέον έχουμε την δυνατότητα να ενημερωνόμαστε για εγχώρια αλλά και διεθνή ζητήματα δημιουργώντας έτσι κριτική σκέψη χωρίς να γινόμαστε "υποχείρια" των σόσιαλ.

Πως βιώνεις την οικονομική και πολιτική κρίση 
που περνά η πατρίδα μας εδώ και 10 χρόνια; Εργασιακά, μα και σαν άτομο στην καθημερινότητα. 

Τα τελευταία χρόνια με την οικονομική κρίση δεν είναι λίγοι οι νέοι που φεύγουν για το εξωτερικό μιας και δεν υπάρχει η απαραίτητη στήριξη εδώ. Η παλιά νοοτροπία του "μέσου" έχει αρχίσει σιγά-σιγά να ξεθωριάζει, έτσι λοιπόν με την σωστή κατανομή των θέσεων εργασίας, την παρότρυνση των μεγαλυτέρων όπως προανέφερα θεωρώ πως κάποιες σημαντικές αλλαγές θα φανούν. Σίγουρα όλοι αντιμετωπίζουμε δυσκολίες αλλά με προσπάθεια και έχοντας δίπλα μας ανθρώπους να μας στηρίζουν όλα τα προβλήματα έχουν λύση.

Μια θετική - ελπιδοφόρα σκέψη σου για το αύριο; 
Ποιο είναι το προσωπικό σου μότο; 
Η φράση που σε παρακινεί, αν θες. Κάτι φωτεινό.

Μια φράση που με βοηθάει να βλέπω τα πράγματα με αισιοδοξία και να αντιμετωπίζω τις δυσκολίες είναι η φράση του William Prescott: Ένα εμπόδιο συχνά είναι ένα σκαλοπάτι. Θεωρώ πως αυτή τη φράση όλοι θα πρέπει να την έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας ώστε να μπορούμε να πάμε πιο εύκολα ένα βήμα μπροστά. Η αγάπη και ο αλληλοσεβασμός είναι τα πιο σημαντικά συστατικά για μια αρμονική συνύπαρξη. 

Nα είσαι καλά όμορφη Μαγδαληνή!

Ευχαριστώ πολύ Θωμά για την ωραία ευκαιρία να μιλήσω.









Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου