Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019

Πανεπιστημιακό Άσυλο 2019

Αποτέλεσμα εικόνας για Πανεπιστημιακό Άσυλο

Καραγεωργίου Μπάμπης 
Φοιτητής Τμήματος Ιστορίας - Εθνολογίας Δ.Π.Θ.



Σύμφωνα με το άρθρο 3 παρ. 1 του νόμου 3549/2007 κατοχυρώθηκε <<η ακαδημαϊκή ελευθερία στην έρευνα και διδασκαλία, καθώς και η ελεύθερη έκφραση και διακίνηση των ιδεών >>. Παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με τον συγκεκριμένο νόμο η αρμοδιότητα της άρσης του ασύλου μεταφέρθηκε στα πρυτανικά συμβούλια τα γεγονότα του Δεκεμβρίου του 2008 έδειξαν οτι αυτή η τομή δεν είναι και τόσο λειτουργική.

Η κρίση του 2008 και διάφορα γεγονότα που μεσολάβησαν έως και σήμερα έδειξαν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι το άσυλο δεν εξυπηρετούσε πλέον τον σκοπό για τον οποίο θεσπίστηκε. Από άσυλο ιδεών μετατράπηκε σε άσυλο αναρχικών - αντιεξουσιαστών, εμπόρων ναρκωτικών και μπαχαλάκηδων που εξυπηρετούσαν σκοτεινά συμφέροντα. Η κατάργηση του πλέον ήταν ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ!

Στις 8 Αυγούστου 2019 η κυβέρνηση Μητσοτάκη καταργεί το πανεπιστημιακό άσυλο υλοποιώντας μια από τις κύριες προεκλογικές δεσμεύσεις της, τερματίζοντας την ασυδοσία των μπαχαλάκηδων της άκρας αριστεράς αλλά και καλύπτοντας μια επιτακτική ανάγκη της πανεπιστημιακής κοινότητας της χώρας. Τα Πανεπιστήμια επιστρέφουν στους φοιτητές, στους καθηγητές, στο διοικητικό προσωπικό. Παραδόσεις μαθημάτων και εκδηλώσεις θα μπορούν πλέον να γίνονται χωρίς τον φόβο ότι κάποια <<συλλογικότητα>> θα θιχτεί δήθεν υπερασπιζόμενη τα δικαιώματα των φοιτητών.

Στις 8 Αυγούστου 2019 οι φοιτητές νίκησαν! Άφησαν πίσω τους τις δυνάμεις της στασιμότητας και της παρακμής απαιτώντας παράλληλα ένα σύγχρονο πανεπιστήμιο αντάξιο των ευρωπαϊκών! Προχωράμε! 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου