Τρίτη 27 Αυγούστου 2019

Το νέο σχήμα διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης υπό τον Κωνστ. Ζέρβα

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας μετά από την ορκωμοσία του / Φωτογραφία: SOOC

Τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να ανακοινώσει και επίσημα τη νέα διοίκηση του δήμου ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr, οι αποφάσεις του κ. Ζέρβα βρίσκονται σε εγρήγορση και θα ανακοινωθούν μόλις κλείσουν και οι τελευταίες λεπτομέρειες.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά την ανεξαρτητοποίηση πέντε δημοτικών συμβούλων από τη δημοτική παράταξη “Θεσσαλονίκη – Υπεύθυνα” του επικεφαλής Νίκου Ταχιάου το νέο σχήμα διοίκησης θα έχει ως εξής:

Την αντιδημαρχία Καθαριότητας θα την αναλάβει για κάποιο χρονικό διάστημα ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Ζέρβας καθώς έχει δείξει πολλές φορές έντονο ενδιαφέρον για συγκεκριμένα ζητήματα. Εντεταλμένος σύμβουλος Καθαριότητας θα είναι ο Νίκος Ζεϊμπέκης ο οποίος ανεξαρτητοποιήθηκε από την παράταξη του Νίκου Ταχιάου.

Στον τομέα της Επιχειρηματικότητας θα είναι ο εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη Ζέρβα, Γιώργος Αβαρλής.

Ο Μιχάλης Κούπκας, πρόεδρος εφοριακών και εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Νίκου Ταχιάου όπου και ανεξαρτητοποιήθηκε, θα αναλάβει την αντιδημαρχία Οικονομικών.

Ο Χάρης Αηδονόπουλος, επικεφαλής της παράταξης “Συνέργεια πρώτα η πόλης μας” θα αναλάβει την αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης.

Ο Μάκης Κυριζίδης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Θεσσαλονίκη – Θετικά”, θα είναι αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο Πέτρος Λεκάκης, επικεφαλής της παράταξης “Θεσσαλονίκη Πρώτη”, θα αναλάβει καθήκοντα αντιδημάρχου στον Αθλητισμό, Εθελοντισμό και Τουρισμό, ενώ εντεταλμένη σύμβουλος σε θέματα Τουρισμού θα είναι η Μαρία Καραγιάννη.

Η Στεφανία Τανιμανίδου, η οποία εξελέγη δημοτική σύμβουλος με την παράταξη Ζέρβα θα αναλάβει καθήκοντα στην αντιδημαρχία Πολιτισμού.

Την αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και Πρασίνου θα την αναλάβει ο Σωκράτης Δημητριάδης ο οποίος εξελέγη δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Νίκου Ταχιάου από την οποία ανεξαρτητοποιήθηκε.

Για τη θέση του προέδρου στα ΚΑΠΗ του δήμου θα είναι ο Στέλιος Λιακόπουλος ο οποίος εξελέγη δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη “Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον” του Γιώργου Ορφανού.

Η Δήμητρα Ακριτίδου, η οποία εξελέγη δημοτική σύμβουλος με την παράταξη του Νίκου Ταχιάου από την οποία ανεξαρτητοποιήθηκε, θα αναλάβει αντιδήμαρχος Παιδείας.

Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Θεσσαλονίκης επιλέχθηκε η Ιωάννα Κοσμοπούλου που εκλέχτηκε με την παράταξη του Νίκου Ταχιάου αλλά ανεξαρτητοποιήθηκε.

Πρόεδρος της της Δημοτικής Εταιρείας Πληροφόρησης, Θεάματος και Επικοινωνίας (TV100 – FM 100), πιθανότατα, θα είναι ο Νίκος Ζεϊμπέκης.

Εμφανώς συγκινημένος ο Κ. Ζέρβας με τον Γ. Μπουτάρη να χειροκροτά

Η τελετή ορκωμοσίας του Κωνσταντίνου Ζέρβα ως δήμαρχος Θεσσαλονίκης / Φωτογραφία: SOOC

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου