Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

Κούρδισα ρωτά αμερικανούς στρατιώτες: "Θα αφήσετε τα παιδιά μας να σκοτωθούν;"

Κούρδισα ρωτά αμερικανούς στρατιώτες: "Θα αφήσετε τα παιδιά μας να σκοτωθούν;"

Το αίσθημα προδοσίας του κουρδικού πληθυσμού στην βορειοανατολική Συρία, από τους συμμάχους τους Αμερικανούς, εκφράζει μία γυναίκα από το Κομπάνι, σε βίντεο που κάνει τον γύρο του Διαδικτύου.

"Υπερασπιζόμαστε το Κομπάνι (από το Ισλαμικό Κράτος) εδώ και πέντε χρόνια. Κι εσείς τί κάνετε εδώ; Δεν καταλαβαίνετε πως αυτή είναι η δική μας γη;" λέει η γυναίκα στους αμερικανούς στρατιώτες που βρίσκονται στην περιοχή, ενώ η Άγκυρα διεξάγει επιχειρήσεις, σφαγιάζοντας κούρδους μαχητές και αμάχους, υπό το βλέμμα μίας απαθούς διεθνούς κοινότητας.

"Η Τουρκία δολοφονεί εμάς και τα παιδιά μας, ως πότε θα αφήσετε να γίνεται αυτό;" συμπληρώνει.

"Πρέπει όλα μας τα παιδιά να σκοτωθούν, πριν κάνετε κάτι;" ρωτά.

Σύμφωνα με τον τουρκικό στρατό, 415 Κούρδοι μαχητές “αδρανοποιήθηκαν” από τις επιχειρήσεις που διεξάγονται, καθώς κλιμακώνονται οι βομβαρδισμοί κατά περιοχών στα βορειοανατολικά της Συρίας, στην σημερινή τέταρτη ημέρα των τουρκικών πολεμικών επιχειρήσεων κατά των Κούρδων.

Στο μεταξύ, ο αριθμός των εκτοπισμένων είναι διπλάσιος από αυτόν που έδωσε χθες ο ΟΗΕ.

Η συριακή -υπό την ηγεσία των Κούρδων- διοίκηση στα βορειοανατολικά της Συρίας δήλωσε σήμερα ότι 191.069 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους, ως συνέπεια των τουρκικών πολεμικών επιχειρήσεων.

Ο ΟΗΕ εκτιμούσε χθες ότι περίπου 100.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους στα βόρεια της Συρίας, από την έναρξη των τουρκικών πολεμικών επιχειρήσεων, την Τετάρτη.   

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου