Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

Women, Peace and Security: A Policy Agenda for Implementation

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο

''Η Έδρα UNESCO “Γυναίκες, Ειρήνη και Ασφάλεια: Οικοδόμηση Δυνατοτήτων και Ανθεκτικότητας μέσω της Εκπαίδευσης και της Έρευνας” του Πανεπιστημίου Μακεδονίας έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στην ημερίδα που διοργανώνει με τίτλο “Women, Peace and Security: A Policy Agenda for Implementation” την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου στις 18:00 στην Αίθουσα Συνεδρίων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (1ος όροφος). 

Στο πλαίσιο της 19ης επετείου της Απόφασης του Σ.Α. του ΟΗΕ, 1325/2000 αλλά και της προετοιμασίας του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την εφαρμογή της από το Ελληνικό κράτος, το συνέδριο θα συζητήσει παραδείγματα άλλων χωρών καθώς και τα πεδία εθνικής και διεθνούς πολιτικής που θα επηρεάσει. 

Κεντρικός ομιλητής θα είναι η A.E. Πρέσβης Mark Allen, Πρέσβης του Καναδά στην Ελλάδα. Στη συζήτηση θα συμμετέχουν ο Πρόεδρος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, Kαθηγητής Δημήτριος Σκιαδάς, η Πρόεδρος του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Kαθηγήτρια κυρία Φωτεινή Τσιμπιρίδου, ο Εμπειρογνώμων - Σύμβουλος Β’ του Υπουργείου Εξωτερικών, Μιχάλης Ρετάλης (μέσω skype), και η Πρόεδρος της SYMβIOSIS –Σχολή Πολιτικών Σπουδών στην Ελλάδα, Συμβούλιο της Ευρώπης– Δέσποινα Συρρή. Την εκδήλωση θα συντονίσει η Διευθύντρια της Έδρας Επίκουρος Καθηγήτρια του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, κυρία Φωτεινή Μπέλλου.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί στην αγγλική γλώσσα.
Θα δοθούν βεβαίωσης συμμετοχής''

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου