Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019

''Η σιωπή των αμνών'' άρθρο γνώμης του Ευριβιάδη Ελευθεριάδη



ΠΗΓΗ: newn.gr

Άρθρο γνώμης του Ευριβιάδη Ελευθεριάδη, μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Ο Γιάννης Ραγκούσης και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, είναι τα κλασσικά παραδείγματα στελεχών του ΠΑΣΟΚ, που εμφανίστηκαν στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό εξαιτίας του Γιώργου Παπανδρέου.

Μάλιστα δεν είναι μόνο ότι έγιναν υπουργοί, αλλά διετέλεσαν και γραμματείς του ΠΑΣΟΚ, και αυτό έχει τη σημασία του αν σκεφτεί κανείς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί δημοσίως το ΠΑΣΟΚ για τα χρέη του, ενώ έχει δύο πρώην γραμματείς του στις τάξεις του.

Οι δύο αυτοί πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ και πρώην γραμματείς του, αποτελούν δύο από μία μακρά σειρά στελεχών που αναδείχθηκαν στις ένδοξες μέρες του ΠΑΣΟΚ, και που σήμερα αποτελούν την κεντροαριστερή διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός, ότι στις δηλώσεις του Πάνου Σκουρλέτη περί τοξικού Γιώργου Παπανδρέου, δηλώσεις καθαρά με εσωκομματική λογική, επέλεξαν να σιωπήσουν.

Η σιωπή αυτή τι μπορεί να σημαίνει; συμφωνούν με την “τοξικότητα” του ανθρώπου που τους έκανε γνωστής εμβέλειας στελέχη; δεν συμφωνούν αλλά επιλέγουν να σιωπήσουν για να διατηρήσουν τις πολιτικές τους φιλοδοξίες;

Σε κάθε περίπτωση ο κυνισμός αυτός και η αλαζονεία δεν οδηγεί σε εύκολα μονοπάτια. Εύκολα μπορεί να γίνουν στελέχη ανακυκλώσιμα στο βωμό της διεύρυνσης που επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί την υποκρισία πολλοί αγάπησαν, αλλά τον υποκριτή κανείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου