Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2020

Φέτος θέλω μόνο αλήθειες




Ήρθε η στιγμή, που οι πλείστοι άνθρωποι σε αυτόν τον κόσμο περιμένουν και επιθυμούν διακαώς να συμβεί αυτή η αλλαγή το χρόνου ή έστω μια αλλαγή. Το 2019 έφυγε σε κλάσματα δευτερολέπτου, παίρνοντας μαζί του κάθε ωραία ανάμνηση αλλά συνάμα και αυτές τις ξαφνικές αλλά καταστροφικές περιπτώσεις που θες να αφήσεις πίσω σου. 

“Φέτος θέλω μόνο αλήθειες” δεν θέλω να σου υποσχεθώ άλλα τόσα όπως πέρσι που δεν κατάφερα να εκπληρώσω. Μα μπορώ να προσπαθήσω, να μην κάνω τα ίδια ξέρω το έχεις ξανακούσει αυτό και περιμένεις πως αυτή την φορά θα είναι διαφορετική. Θα είναι, και αν δεν μας βγει πάλι τότε είτε θα ξαναπροσπαθήσουμε είτε οι τίτλοι τέλους θα παίξουν για την δική μας ιστορία. 

Δεν σου ζητάω το άπιαστο ούτε το τέλειο όχι γιατί δεν υπάρχει, απλά κάθε φορά θα υπάρχει πάντα μια καλύτερη εκδοχή αλλά και η χειρότερη εκδοχή, που αυτή θα σε στιγματίζει λίγο περισσότερο. Μπορεί η σημασία των λέξεων να είναι ήδη διατυπωμένες ωστόσο, ο καθένας από εμάς θα δίνει πάντα την δική του διαφορετική, ασυνήθιστη και ανεξήγητη εκδοχή για όλα όσα έχουν διαδραματιστεί. 

Συνεπώς το δικό σου τέλειο, ίσως για μένα να είναι το επιφανειακό κάτι που δεν θέλω να αποδεχτώ στην δική μου ζωή. Για αυτό ας δεχτούμε πως για όλα υπάρχει μια “λογική” εξήγηση για το πως, τι, γιατί, πότε και όλα τα αναπάντητα ερωτήματα. Αυτό που πραγματικά επιθυμούμε ίσως να μην είναι όλα όσα δεν έχουμε αλλά, όσα έχουμε να ήταν στην καλύτερη τους εκδοχή. Πιστεύουμε πως προγραμματίζοντας τα πάντα, θα είναι όλα στην εντέλεια μπορεί να είναι και χωρίς ούτε και ένα λάθος,  μα έλα που η ζωή κρύβει απρόσμενα συμβάντα. Ένα λάθος θα σε οδηγήσει σε ένα νέο δρόμο που χρειάζεται να αντιμετωπίσεις με ηρεμία, ένστικτο και πυγμή.

Όμως, ένα λάθος μπορεί να σου ανατρέψει τον προγραμματισμό σου, τότε τι θα κάνεις; Αν έχεις ένα δεύτερο σχέδιο που εφαρμόζεται καλώς αν όχι; τότε δημιουργήστε το. Είναι εντάξει να συμβαίνουν αναποδιές, το ξέρω ότι σε κουράζουν σε πονάνε, σε διαλύουν μα όλα αυτά σε οδηγούν στο μηδέν για να ξανά αρχίσεις από την αρχή. Σαν μια δεύτερη ευκαιρία όπου όλα τα μη και τα δεν σου τώρα θα γίνουν ας και για να. 

Από αυτή την στιγμή έχεις 365 ημέρες ή μάλλον 365 ευκαιρίες για να κάνεις όλα όσα επιδιώκεις και επιθυμίες με όλα στο έπακρο πάθη, λάθη, σωστά, αλλαγές, εκπλήξεις, δισταγμοί, αποφάσεις, ξεκαθαρίσματα και ανατροπές. Ήρθε η στιγμή να τα ζήσεις, να τολμήσεις, να διεκδικήσεις και να υπερασπιστείς τα θέλω σου. Καλή δημιουργική και ανατρεπτική χρονιά 2020

Τραγούδι: https://www.youtube.com/results?search_query=%CE%B1%CE%BB%CE%B7%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%B1+%CF%83%CE%BF%CF%85+%CE%BB%CE%B5%CF%89+

Ειρήνη Αρτάκα 
Αρθρογράφος
Ραδιοφ. Παραγωγός



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου