Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

Ουδείς Αναντικατάστατος

File:Sunset at home 5.JPG - Wikimedia Commons

Όλοι στην ζωή μας έχουμε βιώσει κάποια στιγμή αυτό το αίσθημα που ονομάζεται "πεταλούδες στο στομάχι μας". Είναι το αίσθημα που ονομάζεται Έρωτας.

Όταν ο άνθρωπος είναι ερωτευμένος, τα πάντα γύρω του ομορφαίνουν και ανθίζουν. 
Βλέπεις είναι κάτι άπιαστο ,κάτι που πηγάζει από μέσα μας. Άλλωστε την έλξη για το άλλο φύλλο την έχουμε εκ γενετής.

Όλοι μας στα παιδικά, εφηβικά, πρώτα ενήλικα και ενήλικα χρόνια μας, έχουμε "ερωτευτεί".
Τι είναι πραγματικά όμως ο έρωτας και πως αυτός οφέλει την ζωή μας?

Ο έρωτας δίνει χρώμα στην μονοτονία και την ρουτίνα της καθημερινότητας. Μας κάνει να γελάμε με μια σκέψη, με μια γλυκιά ανάμνηση, με ένα κομπλιμέντο, με μια ματιά. Μας δίνει ζωντάνια και αναζωογόνηση. 

Μας κάνει να επικαλούμαστε και να προσέχουμε περισσότερο τον εαυτό μας. Μας δίνει τα πινέλα όπως έλεγε και ο Καζαντζάκης και εμείς δεν έχουμε παρά να προσθέσουμε το χρώμα....

Στον αντίποδα ομως βρίσκεται ο πόνος μόλις ο έρωτας τελειώσει. Τελειώνει πραγματικά όμως ή εμείς τον τελειώνουμε? Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση δεν μπορεί να δώθει.  Βλέπεις οι άνθρωποι αλλάζουν και μαζί με αυτούς αλλάζουν και τα ενδιαφέροντα και οι πεποιθήσεις. 

Πολλές φορές νομίζουν ότι έχουν βρει το "άλλο τους μισό " στην πορεία όμως ανακαλύπτουν πως έσφαλαν. Νομίζουν ότι ο έρωτας θα διαρκέσει ενίοτε και μόλις αυτος εξατμιστεί καταστρέφουν τους δεσμούς τους γιατί πιστεύουν οτι δεν είναι δεμένοι αρκετά. 

Αυτό όμως δεν είναι αλήθεια γιατι ο έρωτας φίλοι μου ,κατά την ταπεινή μου γνώμη, δεν είναι παρά μια ουτοπία. Υπάρχει όντως αλλά δεν πρέπει να έχει τόσο μεγάλη έκταση. 

Αυτό που οφείλει να έχει την μεγαλύτερη έκταση είναι η αγάπη. Ο έρωτας έρχεται και παρέρχεται,η αγάπη όμως είναι αυτή που μένει ,διαρκεί, αναπτύσσεται, μεγαλώνει... Ουδείς Αναντικατάστατος, λοιπόν, στο μεγαλείο του έρωτα... Και αυτό από μόνο του είναι μια πρόκληση...

Πόσες φορές είπαμε δεν θα ερωτευτώ ξανά και βγήκαμε ψεύτες στον ίδιο μας τον εαυτό. Ουδείς Αναντικατάστατος εκ αποδείξεως του αντίθετος, λοιπόν.

Και θα κλείσω με αυτό: 
"Ερως ανικατε μαχαν"

...Μαγδαληνή Χόνδρου

Η εικόνα ίσως περιέχει: την Magda Hondrou, κάθεται, ουρανός, υπαίθριες δραστηριότητες, νερό και φύση

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου