Παρασκευή 22 Μαΐου 2020

Τι γίνεται με τους Ελληνες πολίτες (όχι φοιτητές) στην Κύπρο;

Cyprus–Greece relations - Wikipedia

Αρκετές εκατοντάδες Ελληνίδες και Ελληνες πολίτες είναι εγκλωβισμενοι στην Κύπρο εδώ και αρκετό καιρό. Όχι φοιτητές, μα άτομα που εργάζονται εκεί ή συγγενικά πρόσωπα ατόμων που εργάζονται εκεί. Οι φοιτητές μπορούν να επιστρέψουν κανονικά. Μα οι υπόλοιποι; Μιλάμε για αρκετό χρονικό διάστημα. Για ποιον λόγο τόσα άτομα να ξοδεύουν χωρίς λόγο χρόνο και χρήμα ενώ μπορούν να επιστρέψουν άμεσα στην Ελλάδα και να συνεχίσουν τις ζωές τους; Δείτε τι μας είπε η μια νεαρά κυρία, που είναι εκεί και ζει το πρόβλημα, στην επικοινωνία που είχαμε μαζί της:

''Είναι τουλάχιστον λυπηρό να βλέπω ότι επιστρέφουν στην Ελλάδα οι Κύπριοι φοιτητές και εμείς οι Έλληνες που έχουμε εγκλωβιστεί στην Κύπρο να μη μπορούμε να γυρίσουμε στην πατρίδα μας και να μπαίνουμε σε διαδικασίες να προσπαθούμε να εκμισθώσουμε μόνοι μας αεροπλάνο ώστε να τα καταφέρουμε..

Εμείς για να καταλάβεις προσπαθούμε να εκμισθώσουμε μόνοι μας αεροπλάνο και μέσα σε μια μέρα βρήκαμε ήδη 50 άτομα που όλοι είναι άνεργοι κάποιοι με παιδιά κ οικογένειες κ κάποιοι δεν έχουν που να μείνουν.. Η ελληνικη πρεσβεία εδώ στην Κύπρο ειναι διστακτική κ δεν μας βοηθάει το μονο που λεει ειναι ότι είναι τεράστια η λιστα αναμονης και οι πτήσεις αραιές..εμεις τους πηραμε να τους πουμε οτι έχουμε 40-50 ατομα, συμπληρωστε μας άτομα να χαμηλώσει το κόστος κ να εξυπηρετηθούν κ αλλοι απο τη δικη σας λίστα για να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στις οικογένειες μας. Δεν μας έχουν πάρει πίσω να μας πουν το οτιδήποτε..καποιοι έχουν βιοποριστικό πρόβλημα, άλλοι οπως κ εγω εργαζόμαστε Ελλάδα κ απλά έχουμε εγκλωβιστεί εδώ.. ηρθαμε δηλαδή ως επισκεπτες κ δεν μπορούμε να γυρίσουμε.οι κύπριοι φοιτητές θα γυρίσουν Ελλάδα 24 Μαΐου αποτι είδα πριν λίγο.. δηλαδή οι κύπριοι φοιτητές επαναπατριστηκαν κ τώρα θα ξαναπανε πίσω στην Ελλάδα κ με εμάς δεν ασχολείται κανείς.

Πολλών ποδοσφαιριστών τα συμβόλαια όπως κ του συντρόφου μου έχουν λήξει! Το ποδόσφαιρο διακόπηκε έτσι κ αλλιώς.. είναι πάρα πολλοί εδώ που δεν έχουν κανένα λόγο να είναι πλέον Κύπρο!''

Τώρα που η όλη κατάσταση με τον κορονοιο είναι σε ένα κάποιο καλύτερο επίπεδο γιατί όλοι αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους; Και φυσικά να κρατήσουν κάθε μέτρο προστασίας, 14ημερη καραντίνα κλπ... 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου