Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020

Trump - Biden: Μάχη μεγατόνων!

The Surge: how Biden and Trump are doing in the swing states.

<<Αν νομίζετε ότι τα πράγματα δεν μπορούν να γίνουν χειρότερα , μπορούν και θα γίνουν ,αν δεν επιλέξουμε την αλλαγή σε αυτές τις εκλογές>> , αυτή ήταν η προειδοποίηση της τέως Πρώτης Κυρίας των Η.Π.Α, Μισέλ Ομπάμα στο Συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος ενόψει της προεδρικής εκλογής τον ερχόμενο Νοέμβριο. Αυτή η φράση δείχνει τι θα ακολουθήσει μετά από μία ενδεχόμενη επανεκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στον προεδρικό θώκο. Στις 3 Νοεμβρίου δεν αναμετρούνται μόνο ο Τραμπ με τον Μπάϊντεν και οι Ρεπουμπλικανοί με τους Δημοκρατικούς – άλλωστε οι ουσιαστικές ιδεολογικές διαφορές μεταξύ των δύο κομμάτων είναι ιδιαιτέρως λίγες- αλλά οι ακρότητα με την μετριοπάθεια, η ανευθυνότητα με το αίσθημα ευθύνης!

Το ξεκίνημα του 2020 βρήκε τον νυν πρόεδρο των Η.Π.Α κατηγορούμενο για κατάχρηση εξουσίας και αντιμέτωπο με καθαίρεση από το ύπατο αξίωμα της χώρας. Η ελεγχόμενη από το Ρεπουμπλικανικό κόμμα Γερουσία απάλλαξε τον Ντ.Τραμπ από τις κατηγορίες δίνοντας του μία σημαντική επικοινωνιακή ώθηση και δίνοντας του κάποιους πόντους έναντι του αντιπάλου του και πρώην αντιπροέδρου της χώρας Τζ. Μπάϊντεν. Η οποιαδήποτε θετική για τον πρόεδρο αντίδραση εξανεμίστηκε από την ελλιπή και λαϊκίστικη αντιμετώπιση της κρίσης της πανδημίας του COVID-19. Με τις Η.Π.Α να μετράνε χιλιάδες κρούσματα και θανάτους από τον φονικό ιό έγινε αντιληπτό από τους περισσότερους ότι η κυβέρνηση Τραμπ με τα τεράστια λάθη και τις δραματικές αστοχίες της οδήγησε την χώρα σε ένα χάος. Όπως όλα δείχνουν και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου επόμενος πλανητάρχης θα εκλεγεί ο Τζ. Μπάϊντεν. Ένας πολιτικός με σημαντική κυβερνητική εμπειρία έχοντας διατελέσει εκτός από αντιπρόεδρος της χώρας επί διακυβέρνησης Ομπάμα και Γερουσιαστής για περισσότερο από τρείς δεκαετίες αναλαμβάνοντας σημαντικά καθήκοντα στο Σώμα. Έχοντας στο πλευρό του την γερουσιαστή Κάμαλα Χάρις ως υποψήφια αντιπρόεδρο ,την πρώτη μη λευκή υποψήφια για την θέση και μέχρι πρότινος αντίπαλο του για το χρίσμα των Δημοκρατικών θα επιχειρήσει να βάλει τέρμα στην χαοτική διακυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ με σοβαρές και μετρημένες προτάσεις.

Όσο αφορά την χώρα μας, τι έχει να περιμένει η Ελλάδα από μία ενδεχόμενη διακυβέρνηση Μπάϊντεν ,κυρίως σε σχέση με την κατάσταση στην Τουρκία; Σε πρόσφατη τηλεοπτική του εμφάνιση ο υποψήφιος πρόεδρος τοποθετήθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στην Ανατολική Μεσόγειο και κυρίως για την κατάσταση στην Τουρκία χαρακτηρίζοντας ‘’αυταρχικό’’ τον Ταγίπ Ερντογάν και κάνοντας έκκληση στην αντιπολίτευση της γειτονικής χώρας να υιοθετήσει μία διαφορετική προσέγγιση ώστε να καταφέρει να νικήσει τον Ερντογάν με εκλογές. Βέβαια πολλές είναι οι περιπτώσεις που υποψήφιοι πρόεδροι της υπερδύναμης άμβλυναν τις θέσεις τους όσο αφορά την Τουρκία καθώς η χώρα διατηρεί μία σχετικά σταθερή εξωτερική πολιτική ανεξαρτήτως το πιο από τα δύο κυρίαρχα κόμματα και ποίος πρόεδρος βρίσκετε στην εξουσία Το σίγουρο είναι ότι η συμμαχικές σχέσεις με τις Η.Π.Α σχεδόν μόνο θετικά έχουν φέρει στην χώρα μας και πρέπει να διατηρηθούν στο ακέραιο. Χρειαζόμαστε και επιθυμούμε την στήριξη της μεγαλύτερης δυτικής υπερδύναμης!

Καραγεωργίου (Μπάμπης) Χαράλαμπος
Υπεύθυνος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Κιλκίς
Γενικός Γραμματέας Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν. Κιλκίς
Φοιτητής τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας Δ.Π.Θ

Η εικόνα ίσως περιέχει: τον Babis Karageorgiou, κοντινό πλάνο και εσωτερικός χώρος

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου