Τρίτη 25 Αυγούστου 2020

Ένας χρόνος στο World Trade Association, δικτύωση, εμπειρία και γνώση με βάση το «επιχειρείν»

Off The Record News: Ιφιγένεια Βλαχογιάννη, το σινεμά, η καριέρα ...

Υπογράφει η κα. Ιφιγ. Βλαχογιάννη

Πρώτα πρώτα να ξεκινήσω με τις συστάσεις! Το World Trade Association of Greece ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2019 με στόχο να αποτελέσει έναν ισχυρό φορέα ανάδειξης νέων δρόμων ανάπτυξης και ευημερίας, με την ενδυνάμωση της επιχειρηματικότητας, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, του εμπορίου και των προϊόντων πολιτισμού, σε σχέση με τις διεθνείς πρακτικές του «επιχειρειν», του management και του διεθνούς ανταγωνισμού.

Μια ομάδα ικανών ανθρώπων με πολύ όρεξη βρεθήκαμε μαζί και αποφασίσαμε κατόπιν πρότασης από το World Trade Association of Utah, να χτίσουμε εμείς τα δικά μας θεμέλια στην Ελλάδα, να κάνουμε το επιχειρείν να πρωταγωνιστήσει κόντρα στις αντιξοότητες και την κρίση!

{Αξίζει να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο πως η Γιούτα σήμερα αποτελεί κέντρο μεταφορών, πληροφορικής και έρευνας, κυβερνητικών υπηρεσιών και εγκαταστάσεων ορυχείων καθώς και τουριστικός προορισμός ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις πληθυσμού του Γραφείου Απογραφών των ΗΠΑ, η Γιούτα θεωρείται η ταχύτερα αναπτυσσόμενη πολιτεία στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 2008 και μετά. - (Περισσότερα στοιχεία στο https://www.utah.gov/index.html ) }.

Και το πετύχαμε! Το να επιτύχεις εξάλλου, δεν είναι ανάλογο του πόσο "σκληρά δουλεύεις" άλλα το πόσο καλό και χρήσιμο είναι αυτό που παράγεις η προσφέρεις στην κοινωνία και στους γύρω σου. Η προσπάθειά μας αυτή κατάφερε να προσελκύσει δεκάδες μέλη σε ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια, ενώ τα στελέχη που απαρτίζουν τα διάφορα τμήματα του οργανισμού, είναι άτομα με γνώση, ικανά και δημιουργικά, στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων, νέοι, επαγγελματίες και άνθρωποι της προσφοράς. 

Ιδρύθηκε στην Ελλάδα παράρτημα του World Trade Association ...

Στόχος μας να φέρουμε κοντά τις επιχειρήσεις με τη σύγχρονη πραγματικότητα, το νέο εργασιακό μοντέλο, να προσφέρουμε γνώση μέσα από σεμινάρια και τηλεδιασκέψεις, να συμβάλουμε στη στήριξη της καινοτομίας και της διαφορετικότητας. 



Μετά την κρίση της πανδημίας βέβαια, το διεθνές επιχειρηματικό περιβάλλον άρχισε να αλλάζει και σε αυτό θα έπρεπε να προσαρμοστούμε όλοι. Μέσα λοιπόν από τηλεδιασκέψεις μεταφέραμε το μοντέλο του επιχειρείν στα στελέχη και τα μέλη μας, διοργανώνοντας webinars με επιστήμονες και ανθρώπους διαφόρων κλάδων της οικονομίας και γενικότερα, ενώ λάβαμε μέρος και σε ανάλογες τηλεδιασκέψεις του εξωτερικού, με θεματικούς κλάδους όπως η ενέργεια, η πράσινη ανάπτυξη, η τεχνολογία και η καινοτομία. 

Μέσω της δικτύωσης, και προβάλλοντας τις Ελληνικές πρακτικές, καταφέραμε να γνωρίσουμε τα μοντέλα ανάπτυξης και λειτουργίας άλλων χωρών, τις στρατηγικές και λειτουργία ξένων επιχειρήσεων, με στόχο την προσέλκυση, τη διάδοση και την προσαρμογή ιδεών στα δικά μας πρότυπα. 

Εστιάσαμε σε μια σαφή στρατηγική διεθνούς ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, με βάση την καινοτομική διαφοροποίηση, με ενίσχυση των μηχανισμών εφαρμογής ιδεών, της διεθνούς δικτύωσης και ως αποτέλεσμα της εξωστρέφειας.

Τέλος, και θέλοντας να δώσουμε added value στον οργανισμό μας, ξεκινήσαμε κάτι πρωτοποριακό για τα Ελληνικά δεδομένα, μετέχοντας σε virtual company visits σε συνεργασία με το World Trade Association of Utah. Οι συμμετέχοντες, έχουν την ευκαιρία να ‘επισκεφτούν’ μεγάλες εταιρείες που ανθίζουν σε άλλες χώρες, να μάθουν για το Know how, και έτσι να αντλήσουν ιδέες, γόνιμες και κρίσιμης σημασίας για τα Ελληνικά δεδομένα. 

Ο οργανισμός μας, Το WTA of GREECE απευθύνεται σε εμπόρους, ελεύθερους επαγγελματίες, νέους, φοιτητές, φυσικά πρόσωπα, εκπροσώπους ανώτατης εκπαίδευσης, ιδιωτικούς φορείς, κυβερνητικούς και μη κυβερνητικούς οργανισμούς, ΜΚΟ, καλλιτέχνες και ανθρώπους του πολιτισμού και έχει ως κύριο στόχο την προώθηση ενός επιχειρηματικού κλίματος που θα ευνοεί την παραγωγή, την καινοτομία και την ανάπτυξη υγειών επιχειρήσεων με εξαγωγικό προσανατολισμό, το διεθνές εμπόριο και ειδικότερα τις εμπορικές συναλλαγές μεταξύ Ελλάδος και της Πολιτείας της Γιούτα (UTAH) των ΗΠΑ, την ανάδειξη του πολιτισμού ως μέσο οικονομικής και τουριστικής ανάπτυξης, τη διαμεσολάβηση για τη σύναψη επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ προσώπων, επιχειρήσεων και ενδιαφερομένων οικονομικών κύκλων των δύο πλευρών καθώς και την καλλιέργεια και περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων αυτών.

Για οποιαδήποτε πληροφορία επισκεφτείτε τη σελίδα μας https://www.wtaofgreece.com/
http://www.wtaofutah.org/

***ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗ
Α΄ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ WTAOFGREECE 





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου