Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020

10 νοσηλεύτριες από την Κρήτη για βοήθεια στο Ιπποκράτειο

 


Η Θεσσαλονίκη που δέχεται ισχυρό πλήγμα από το δεύτερο κύμα κορονοϊού «φωνάζει» εδώ και μέρες πως χρειάζεται βοήθεια. Οι κραυγές αγωνίας και απόγνωσης από τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία συγκλονίζουν τους πάντες. 

10 γυναίκες από την Κρήτη, 10 νοσηλεύτριες με εξειδίκευση σε ΜΕΘ αποφάσισαν να κάνουν κάτι για να ανακουφίσουν από την πίεση τους συναδέλφους τους.

Αποφάσισαν να φύγουν από την Κρήτη και εθελοντικά να πάνε στη Θεσσαλονίκη για να βοηθήσουν στα νοσοκομεία της πόλης, στις ΜΕΘ που είναι γεμάτες με ασθενείς που υποφέρουν από τον κορονοϊό. Να ανταποκριθούν εκείνες πρώτες στην (εκπεφρασμένη εδώ και μέρες) έκκληση του προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιου Εξαδάκτυλου, σε όσους μπορούν, να βοηθήσουν.

Από αύριο, οι 10 νοσηλεύτριες από την Κρήτη, που έχουν εξειδίκευση σε ΜΕΘ, θα πιάσουν δουλειά στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο.

Εκείνο που είναι ακόμη πιο συγκλονιστικό είναι πως, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, οι γυναίκες αυτές δεν θα είναι οι μοναδικές που εθελοντικά θα πάνε στη Θεσσαλονίκη για να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους. Από περιοχές που δεν πλήττονται πολύ από τον κορονοϊό, υπάρχουν κι άλλοι εργαζόμενοι σε νοσοκομεία που έχουν εκφράσει την επιθυμία να πάνε στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα για να βοηθήσουν στα νοσοκομεία.

πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου