Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020

Η Ειρήνη Στεριανού μιλά στο OfftRN



Μοντέλο, Πολιτική Επιστήμονας, Ηθοποιός... και πολλά πολλά όμορφα ακόμη! Η νεαρά κυρία Στεριανού μας μιλά στο OfftRN και είναι μεγάλη χαρά και τιμή μας. Καθότι την αγαπάμε πολύ! Η συνέντευξη δόθηκε στον Μαρκόπουλο Χ. Θωμά. Ας την απολαύσουμε.


Αρχικά θα μου πεις τα βασικά για σένα αγαπητή: Καταγωγή, επάγγελμα, σπουδές, χόμπι, ασχολίες εκτός εργασίας, οικογένεια, κλπ.


Είμαι η Στεριανού Ειρήνη αγαπητέ μου Θωμά και γεννήθηκα στην πανέμορφη Μυτιλήνη, οπου και μεγάλωσα. Εκεί στα 17 περίπου ήρθα Αθήνα, για σπουδές, πέρασα στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, στην Κόρινθο, Πολιτικές Επιστήμες και ολοκλήρωσα στην Σχολή μου. Τελείωσα το 16 και παράλληλα έκανα μόντελινγκ, βγήκα στα καλλιστεία ''Σταρ Ελλάς'' το 15 και κάπως έτσι ξεκίνησα τα πρώτα μ βήματα στον χώρο. Τώρα ξεκινάω ένα eshop με ρούχα για σκυλάκια καθώς έχω δυο και τα λατρεύω και σκέφτηκα ότι είναι ωραίο να φροντίζουμε και να περιποιούμαστε τους μικρούς μας φίλους. Επίσης πλέον ασχολούμαι με υποκριτική και μόντελινγκ επαγγελματικά.


Έχεις δεχθεί επιθετικότητα (λεκτικά ή και σωματικά) στον επαγγελματικο σου χώρο από άνδρες ή και γυναίκες; 


Επιθετικότητα έχω δεθεί στον χώρο τόσο του μόντελινγκ όσο και της υποκριτικής καθώς είναι δύσκολο οι χρόνια τώρα επαγγελματίες ηθοποιοί και αυτοί που είναι από σχολές κλπ να δεχθούν νέα άτομα που ξεκινούν στον χώρο. Κυρίως όταν προσέρχονται από κάποιο γνωστό ''ριάλιτι'' όπως εγώ γιατί μας αντιμετωπίζουν με προκατάληψη.


Είναι οι 50-60plus έτοιμοι να μας δεχθούν ως γενιά του αύριο; Επαγγελματικά και Κοινωνικά


Πιστεύω ότι αυτό δεν έχει να κάνει τόσο με γενιά αλλά με τον άνθρωπο. Πόσο συνειδητοποιημένος είναι ο καθένας και πως μπορεί να ελίσσεται και να εξελίσσεται μέσα στα χρόνια. Η ζωή εξελίσσεται με ραγδαίους ρυθμούς και φυσικά συνεχίζεται. Κατά την γνώμη μου ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και ξεχωριστός σε οποιαδήποτε ηλικία και να βρίσκεται και  έχει να προσφέρει από κάτι. Όποτε πιστεύω ότι όλοι κάπου έχουμε την θέση μας στην κοινωνία και πρέπει να ανεχόμαστε και να δεχόμαστε ο ένας τον άλλον για να υπάρχει εξέλιξη.


Είσαι ευαίσθητο άτομο σε ότι αφορά κοινωνικά, διεθνή, περιβαλλοντικά ζητήματα, θέματα γύρω από τα ζωάκια, κλπ;


Θεωρώ πως πρέπει να σεβόμαστε τόσο την φύση όσο και το οτιδήποτε την περιβάλλει. Τα ζώα τα λατρεύω κ έχω και 2 υπέροχα μαλτεζάκια που τα λατρεύω. Μικρή θυμάμαι ήθελα να γίνω κτηνίατρος. Γενικά μ αρέσει μα βοηθάω τους αδύναμους να συνεισφέρω όπου μπορώ και να αποτρέπω τις αδικίες. Είναι ένας λόγος που επέλεξα και το αντικείμενο που σπούδασα. 


Ποιο το παράπονο σου από την γενιά μας; Τι σε ενοχλεί; Βλέπεις σημάδια βελτίωσης; 


Με ενοχλούν τα λάθος πρότυπα που προσπαθούν πλέον πολλοί από τα δημόσια πρόσωπα, ινφλουενσερς, τράπερς κτλ να περάσουν στα νέα παιδιά!!! 


Πως βιώνεις την οικονομική και κοινωνική κρίση που περνά η πατρίδα μας εδώ και 12-13 χρόνια; Εργασιακά, Κοινωνικά, μα και σαν άτομο στην απλή Καθημερινότητα.


Εγώ μεγάλωσα σε μια οικογένεια που πάντα θυμάμαι να παλεύει για να βγάλει τα προς το ζην της και να μην μου λείπει εμένα τίποτα. Για να ζούμε με Αξιοπρέπεια!!! Δεν είχαμε και την καλύτερη οικονομική κατάσταση όποτε δεν μπορώ να πω ότι έχω καταλάβει και τρελή διάφορα από τότε που ξεκίνησα και εγώ να εργάζομαι. Θεωρώ πως με σκληρή δουλειά όλα φτιάχνουν. Αρκεί να υπάρχει θέληση!


Πως βίωσες και βιώνεις τον covid 19 και τα αποτελέσματα του;


Λυπάμαι τόσο πολύ για τους ανθρώπους που έχουν χαθεί από έναν τόσο θανατηφόρο ιό. Πιστεύω όμως πως θα έπρεπε να το είχαμε χειριστεί με πιο ανώδυνους και αποτελεσματικούς τρόπους, γιατί όσο να ναι  έχουμε κουραστεί όλοι από αυτήν την κατάσταση και ο κόσμος αντιδρά ίσως με λάθος τρόπο και γίνεται ένας φαύλος κύκλος και... πάλι από την αρχή. Γιατί με τον τρόπο αυτό νιώθουμε ότι χάνουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα μας όπως αυτό της ελευθερίας κα και αυτό φέρνει ανάποδα αποτελέσματα. Όποτε πάλι πεθαίνουν άνθρωποι και πάλι κλείνουν τα μαγαζιά άλλοι χάνουν τις περιουσίες τους και άλλοι από την άλλη πλευρά βγαίνουν και διασκεδάζουν ''κρυφά'' χωρίς να σκέφτονται τις συνέπειες. 


Σου δίνω ένα τζίνι με 3 ευχές… ποιες ευχές κάνεις;


Εχμμμ... να είναι καλά όλοι όσοι αγαπώ με υγεία κι να τους βλέπω χαρούμενους. Να τελειώσει γρήγορα όλο αυτό και να ξαναβρούμε την καθημερινότητα μας. Να σταματήσουν να υπάρχουν αρρώστιες στον κόσμο και να χάνονται μικρά παιδάκια και άνθρωποι άδικα. Ααα και να κερδίσω το τζόκερ, χαχαχα...


Μια θετική - ελπιδοφόρα σκέψη σου για το αύριο; Ποιο είναι το προσωπικό σου μότο; Η φράση που σε παρακινεί, αν θες. Κάτι φωτεινό. Κάτι όμορφο για την νέα χρονιά. 


Όσο είσαι καλός με τους γύρω σου και προσφέρεις ανιδιοτελή αγάπη μην σε νοιάζουν οι δυσκολίες. Πιστεύω ότι το καλό πάντα επιστρέφεται σε αυτούς που το δίνουν! 


Να είσαι καλά Ειρήνη... σε ευχαριστώ πολύ! Πάντα δίπλα σου!


Θωμά είσαι πολύ καλό παιδί. Σε ευχαριστώ πολύ. Να είμαστε καλά! 


(Photos by Mr. Ξαντερ)











Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου