Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020

Επιστρέφει;


Σύμφωνα με αρκετές πληροφορίες, o πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος κος. Δημήτρης Αβραμόπουλος συναντήθηκε πρόσφατα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και «έκλεισε» η επιστροφή του στην Α΄Αθήνας.

Εκεί θα είναι εκ νέου υποψήφιος στις εκλογές που, πιθανότατα, θα διεξαχθούν εντός του 2021, αλλάζοντας τις ισορροπίες όχι μόνο στην συγκεκριμένη περιφέρεια αλλά και γενικότερα στο εσωκομματικό πεδίο της ΝΔ.

Οι αντιδράσεις Κεφαλογιάννη, Κικίλια & το δίδυμο με Πιερρακάκη

Υπενθυμίζεται ότι ο Δ. Αβραμόπουλος ήταν τελευταία φορά υποψήφιος στην Α΄Αθηνών στις εκλογές του Ιουνίου του 2012. Θα βρεθεί, δε, αντιμέτωπος με τους (κατά σειρά εκλογής στις εκλογές του 2019) Όλγα Κεφαλογιάννη, Βασίλη Κικίλια, Θανάση Πλεύρη, Νικήτα Κακλαμάνη, Άγγελο Συρίγο, Κωνσταντίνο Μπογδάνο και Φωτεινή Πιπιλή, οι οποίοι (ειδικά οι δύο πρώτοι, των οποίων οι σχέσεις με τον Κ. Μητσοτάκη είναι χείριστες), δεν βλέπουν με καλό μάτι την υποψηφιότητα του πρώην ευρωπαίου Επιτρόπου.

Αλλά και τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερακάκη που, επίσης, έχει «κλείσει» μία θέση στην Α΄Αθήνας και, μέσω Μαξίμου, επιχειρεί να παίξει «δίδυμο» με τον Δ. Αβραμόπουλο.

Το παρελθόν με την Ντόρα

Πάντως, ο κ. Αβραμόπουλος δεν θα ξαναβρεί και πάλι μπροστά του την Ντόρα Μπακογιάννη (σ.σ. έχει μετακομίσει στα Χανιά), την οποία, καθώς είχε διαγραφεί από τη ΝΔ, αντιμετώπισε τελευταία φορά στις εκλογές της 4η Οκτωβρίου 2009. Τότε είχε χάσει με 2.759 (37.923 έναντι 35.164) αλλά είχε πάρει το αίμα του πίσω όταν το 2010 απέσυρε την υποψηφιότητά του από την προεδρία της ΝΔ και στις 10 Νοεμβρίου 2009 στήριξε την υποψηφιότητα του Αντώνη Σαμαρά, γεγονός που συντέλεσε καθοριστικά στην εκλογή του τελευταίου στην ηγεσία του κόμματος.

Αντιπρόεδρος και υπουργός του Σαμαρά

Τον Ιούλιο του 2010, ανέλαβε τη θέση του Αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, την οποία και κατείχε μέχρι το Μάρτιο του 2015. Στις 11 Νοεμβρίου 2011 ανέλαβε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στην κυβέρνηση Παπαδήμου, στις 21 Ιουνίου 2012 το υπουργείο Εξωτερικών και στις 25 Ιουνίου 2013 το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στις κυβερνήσεις Σαμαρά. Ενώ στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2014 (και μέχρι το 2019, ανέλαβε τη θέση του Επιτρόπου της Ε.Ε. για θέματα Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων.

Και υπουργός;

Να σημειωθεί ότι, ο Δ. Αβραμόπουλος προαλειφόταν και για μια θέση υπουργού στον επικείμενο ανασχηματισμό. Συγκεκριμένα, είτε για τη θέση του Άδωνη Γεωργιάδη στο υπουργείο Ανάπτυξης είτε για του Νίκου Παναγιωτόπουλου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, δεδομένων των διαύλων επικοινωνίας που διατηρεί με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Είναι κάτι που παραμένει ανοιχτό, ωστόσο, δεν αποκλείεται η υπουργοποίηση Αβραμόπουλου να μεταφερθεί για μετά τις εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου